Reizen in 2015 | De trends!

Een nieuw jaar vol nieuwe bestemmingen en onvergetelijke ervaringen staat voor de deur. 2015 is ook een jaar met verrassende trends. De reisbestemmingen veranderen, de beleving verandert en de manier waarop we denken en reizen verandert. Dat is ook terug te zien in de belangrijkste trends van dit jaar. Dit is ons voorproefje voor 2015!

Cruisevakanties zijn cool!

Bejaarden die met gigantische zonnebril en zonneklep achterover liggen op het dek van een enorm cruiseschip. Dat is denk ik het eerste wat je voor je ziet als we het hebben over cruisevakanties. Het is het stoffige imago dat de cruisevakantie al jarenlang met zich meedraagt. Ik denk dat er nog steeds maar weinig jongeren zijn die het aandurven om na de vakantie te vertellen hoe cool hun cruisevakantie was. Maar daar gaat verandering in komen! Want steeds meer reizigers onder de – laten we zeggen – 40 jaar stappen tijdens hun vakantie aan boord van een cruiseschip en beleven hun geweldigste vakantie in jaren. En waarom niet! Je reist naar de mooiste stranden en prachtigste landen terwijl je onderweg van alle gemakken bent voorzien. Dat houdt meer in dan een potje kegelen of het aanhoren van de zoveelste big band. Super entertainment, alle mogelijke sporten, bioscoop, zwembaden, gezellige barretjes: het leven op een cruiseschip is ook voor de jongere reiziger een waar genot. Je kan in redelijk korte tijd veel verschillende landen bezoeken en krijgt genoeg tijd aan wal om de sfeer en cultuur te proeven. Cruises naar de Caribbean zijn steeds populairder, het weer is tenslotte altijd warm en zonnig. Maar ook een trip over de golven van de Middellandse Zee is onweerstaanbaar. Dus vergeet dat ouderdomsimago en boek je eerste cruisevakantie! Je zal er zeker geen spijt van krijgen.
cruise vakantie

[td_block_ad_box spot_id=”custom_ad_1″]

Mystery trip

Het lijkt misschien wat op last minute reizen maar is toch compleet wat anders en steeds meer in trek onder de reizigers. De mystery trip! Zomaar blind een reis boeken zonder dat je enig idee hebt waar je heen gaat. En waarom ook niet! Veel reizigers hebben inmiddels al vele culturen en verre oorden ontdekt en bedenken zich suf waar ze nu weer heen moeten gaan. Weet je wat? Denk er gewoon helemaal niet over na en boek een mystery trip. Het enige wat je te horen krijgt is de weersvoorspelling, je wilt tenslotte niet in bikini in IJsland terechtkomen. Maar verder blijven alle details volkomen geheim. Hoe cool is dat! Er zijn een paar (online) reisbureau’s die dit soort reizen verzorgen, zoals bijvoorbeeld Eurocult. Wel handig is dat je van te voren kan aangeven naar welke steden of landen je pertinent niet wilt gaan. Kan me voorstellen dat je geen zin hebt om voor de derde keer in Marmaris aan te komen. En wil je toch nog wat controle houden over je reis, dan kan je aangeven of je bijvoorbeeld zin hebt in een stedentrip of juist een bibbervakantie in de kou. Dus ogen dicht en boeken maar!

mystery trip

Favoriete bestemmingen in 2015

Er zijn een paar steden die in 2015 als nieuwe favorieten kunnen worden bestempeld. Was in 2014 door het WK vooral Brazilië in trek en de geijkte landen als de Zuid-Europese bestemmingen, dit jaar is dat een heel ander verhaal. Dit zijn onze reistips voor 2015:

Seoul, Zuid-Korea

Als eerste noemen we de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Sinds Guus Hiddink met Zuid-Korea een voetbalwonder veroorzaakte, heeft het land al meer bekendheid gekregen (en word je als Nederlander altijd met open armen ontvangen). Maar dit jaar wordt het echt het jaar van Seoul. Voor de shoppers een waar paradijs, aangezien de meeste winkels dutyfree hun spullen verkopen. Maar ook voor de reiziger met een laag budget is Seoul goed te doen. Door de hele stad heen vind je namelijk steeds meer uitstekende budgethotels. Het eten is hier voortreffelijk, vooral in de wat kleinere hippe eettentjes. De cultuur is compleet anders dan dat we gewend zijn en juist daarom is een trip naar Seoul al een superervaring.
Seoul zuid-korea

[td_block_ad_box spot_id=”custom_ad_1″]

Fez, Marokko

Ook Fez in Marokko is steeds meer geliefd onder de Nederlanders. Was voorheen vooral Marrakesh the place to be in Marokko, de laatste tijd is Fez steeds populairder. En terecht! Heerlijke restaurants, een superrelaxte atmosfeer, prachtige authentieke gebouwen, een bruisend uitgaansleven met rooftopbars en swingende clubs en leuke lokale marktjes. Fez is upcoming en zal niet snel zijn plaats als topbestemming afstaan.

Fez Marokko

Rotterdam, Nederland

Als laatste tippen we een stad in ons eigen land: Rotterdam! Voor degenen die wel zin hebben in een gerse trip, maar geen behoefte hebben aan een lange reis, is Rotterdam toch wel een fantastische bestemming. De laatste jaren heeft de stad flink aan de weg getimmerd met evenementen, coole bars en restaurants en hippe straatjes zoals de Witte de Withstraat. De hippe feestjes zijn overal in de stad te vinden en met landmarks als de Erasmusburg, Euromast, Hotel New York en steeds meer leuke en gezellige wijken kan je deze stad niet meer overslaan. De architectuur is zowel historisch als vernieuwend. Bezoek dan ook zeker de felgekleurde Markthal voor wat pincho’s en een wijntje. Vergaap je hierna aan de schitterende skyline van Rotterdam in cocktailbar ‘nhow’, gelegen op de 7e verdieping van skyscraper ‘De Rotterdam’! Gelukkig word je in Rotterdam nog niet op elke straathoek aangeklampt door toeristen, wat een verademing kan zijn als je net een paar dagen in Amsterdam bent geweest. Ik zeg, gaan!

Markthal Rotterdam

Foto’s:
Depositphotos.com / Violin / icholakov01 / 3dmentat / sepavone / philipus
Gerard Koudenburg / Shutterstock.com

Plaats een reactie