Wereldreizigers.nl
Home » Wereldwijd » 6 tips voor voordelig parkeren bij een luchthaven

6 tips voor voordelig parkeren bij een luchthaven

Afgelopen zomer was er ontzettend veel rumoer rondom de vliegvelden in Nederland. Met name Schiphol had veel last van extreme drukte door personeelstekort en vakantiedrukte. Gelukkig lijkt het voor nu weer wat beter te gaan met de drukte rondom de luchthavens.

Toch kan het nog steeds geen kwaad om het regelen van het parkeren van je auto bij een parking Schiphol Airport of een andere luchthaven voor je (wereld)reis goed te regelen. Dat scheelt je echt veel stress op het moment dat je reis voor de deur staat. In dit artikel geven we je een paar tips voor parkeren bij een luchthaven.

1. Vergelijk vliegvelden met elkaar voor kostenbesparing

Wanneer je voor de meest voordelige optie wil gaan om te parkeren bij een vliegveld dan is het aan te raden om voor een kleinere luchthaven te gaan. Daar betaal je, logischerwijs, minder dan bij een groter vliegveld. Maar; het is wel afhankelijk van je woonplaats of het aantrekkelijker is om van een ander vliegveld dan van Schiphol Airport te vliegen. Met de hoge benzineprijzen van het moment is het niet altijd aantrekkelijker om naar een kleiner vliegveld aan de andere kant van het land te rijden. Daarbij zijn niet alle vluchten vanaf kleine vliegvelden goedkoper. Kijk daar dus goed naar zodat je weet wat de meest voordelige optie voor jou is.

2. Begin ook met vergelijken van plaatselijke parkeertarieven

Is vliegen vanaf een groter vliegveld zoals Schiphol toch voordeliger? Dan kun je alsnog geld besparen door de parkeertarieven op de luchthaven zelf met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk altijd meerdere parkeerplaatsen beschikbaar; alleen al op Schiphol zijn er minstens tien mogelijkheden. Door parkeertarieven van onder andere Centralparking Schiphol te vergelijken met alle andere beschikbare parkeerplaatsen zie je binnen no time wat je waar moet betalen voor de periode dat je op reis bent. Dat kost je amper tijd, maar scheelt je uiteindelijk echt veel geld. 

Parkeertarieven vergelijken
Parkeertarieven vergelijken

3. Boek zo vroeg mogelijk online je parkeerplaats 

Wat veel mensen niet weten, is dat het net als bij gewone vliegtickets voordeliger kan zijn om je parkeerplaats op tijd te boeken. Soms scheelt dit wel 25% tot 30% van de totale parkeerkosten! Dat is een behoorlijk bedrag wanneer je twee weken of langer weg bent. Dat ligt aan het feit dat de goedkoopste plekken altijd als eerst zijn volgeboekt. Ook zijn er ver van tevoren regelmatig fijne aanbiedingen waarmee je korting kunt pakken op je parkeerplek. Wanneer je zelf op tijd bent en wanneer je online boekt, kun je dus zo’n voordelig parkeertarief scoren. Houd er in ieder geval rekening mee dat last minute een parkeerplek boeken altijd het meeste geld kost, dus probeer dat te vermijden.

4. Ga buiten het hoogseizoen op vakantie

Zit je gebonden aan de schoolvakanties dan zit er niks anders op: In dat geval parkeer je in de maanden juli of augustus en betaal je helaas de volle mep. Hoef je niet persé in deze maanden op vakantie, dan is het aan te raden om buiten het hoogseizoen een reis te boeken. Dat scheelt niet alleen in vrijwel alle reiskosten, maar ook in de kosten voor het parkeren. Luchthavens bieden buiten de vakanties om vaak aantrekkelijke deals aan waarmee parkeren bij een vliegveld voordeliger is. Dat scheelt je in vergelijking met het hoogseizoen echt veel geld.

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

5. Kies voor shuttle parking in plaats van valet parking

Parkeren bij een groot vliegveld zoals Schiphol betekent dat je de keuze hebt uit shuttle parking en valet parking. In het geval van shuttle parking rijd je zelf naar het parkeerterrein waarbij je met een gratis shuttlebus naar het vliegveld wordt gereden vanaf je parkeerplek. Kies je voor valet parking dan kun je je auto bij de ingang van de luchthaven laten ophalen door een chauffeur die je auto vervolgens naar een parkeerplek brengt. Bij terugkomst staat je auto ook direct weer voor je klaar. Hoe luxe dat ook is; je betaalt daar uiteraard wel meer voor. De goedkoopste optie hierbij is shuttle parking.

De shuttle naar het vliegveld pakken
De shuttle naar het vliegveld pakken

6. Zoek een gratis parkeerplek rondom het vliegveld

Wil je het liefst helemaal niks betalen voor de parkeerplek van je auto in de tijd dat je op reis bent? Dan is het aan te raden om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te gaan. Wanneer dat niet kan, kun je je auto altijd nog op een gratis parkeerplek in de woonwijk rondom de luchthaven of in een dorp in de buurt van het vliegveld parkeren. Maar; let er wel op dat je auto daar onbewaakt staat en dat bewoners van dit soort plekken hier meestal niet op zitten te wachten. In dat geval is je auto parkeren bij een parking Schiphol Airport wel wat veiliger én dichterbij.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link