23.3K Followers

bonaire
Home » Wereldwijd » Wat maakt Bonaire interessant voor een wereldreis?

Wat maakt Bonaire interessant voor een wereldreis?

Bonaire maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Een van de redenen waarom je Bonaire moet bezoeken, is vanwege het heldere water. Op het eiland is het redelijk droog. Hierdoor stroomt er weinig water van het land de zee in. Daarom is het water opvallend helder. Als je gaat zoeken naar hotels op Bonaire, dan hoef je niet ver te kijken. In totaal zijn er 340 accommodaties op Bonaire, waarvan 14% hotels zijn. Genoeg plek om te slapen dus!

De grote variatie aan diersoorten

Op Bonaire staat natuurbescherming centraal. Hierdoor zijn er relatief veel diersoorten op een klein eiland te vinden. Ook heeft dit eiland een heel divers landschap. Zo zijn er mangroves en verschillende baaien te vinden. Bonaire herbergt één van de grootste rode flamingo broedlocaties op aarde. 

Naast deze flamingo’s vind je een vogels die nergens anders op de wereld te vinden is, namelijk de Lora. Ook kom je misschien het Caribisch zeepaardje tegen. Naast dit zeepaardje telt Bonaire minimaal 354 andere vissoorten. Duiken is hier heel makkelijk. Je loopt vanaf de kust het water in en kunt doorlopen tot aan het koraalrif.

Bezienswaardigheden voor iedereen

Niet alleen voor dieren is Bonaire een plek om tot rust te komen. De minimale temperatuur op dit eiland is 25 graden Celsius en er staat altijd wind. Voortbewegen op dit eiland kan makkelijk per fiets, auto of te voet. Je bent in no-time bij de verschillende bezienswaardigheden zoals Fort Oranje, het roze/rode Pekelmeer of het oudste plaatsje op het eiland: Rincon. Als je liever gaat uitwaaien en uitrusten op het strand dan kan dit ook. 

Wil je liever iets actievers doen? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan windsurfen. Er is voor iedereen wat wils en dit maakt Bonaire de perfecte plek om de zomervakantie door te brengen.

Bonaire
Bonaire

De geschiedenis van Bonaire

Bonaire heeft een rijke geschiedenis, vooral een rijk slavernijverleden. Op dit eiland zijn de restanten hiervan bewaard gebleven. Zo vergeten de mensen niet wat hier gebeurd is. Fort Oranje is een interessante plek om te bezoeken, als je van oude verdedigingswerken houdt. Dit fort staat er namelijk al sinds 1639. 

Handig om te weten

Dit eiland heeft slechts één vliegveld genaamd ‘Flamingo’, vernoemd naar de grote kolonie die op dit eiland aanwezig is. Ook betaal je op Bonaire niet met euro, maar met de Amerikaanse dollar. Voordat je gaat reizen kun je alvast dollars meenemen. Vergeet je dit? Geen zorgen. Er zijn genoeg wisselkantoren waar je dollars kunt halen.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link