22.9K Followers

Autovakantie
Home » Wereldwijd » Wat zijn de voor- en nadelen van het reizen in een auto?

Wat zijn de voor- en nadelen van het reizen in een auto?

Als je een wereldreis wilt maken dan moet je natuurlijk gaan bepalen hoe je wilt reizen. Per boot is een optie, maar je kunt ook het vliegtuig pakken. Daarnaast is reizen met de auto tevens een optie, wat een aantal voordelen heeft. Het geeft je bijvoorbeeld een groot gevoel van vrijheid. Auto’s stellen je immers in staat te gaan waar en wanneer je maar wilt. Ze brengen ons bovendien naar plaatsen waar we anders niet zouden kunnen reizen, terwijl ze dit ook nog eens op een snelle manier doen. Toch heeft het reizen met de auto ook een keerzijde. Hieronder lees je dan ook de voor- en nadelen hiervan. 

Flexibiliteit

Flexibiliteit is één van de grootste voordelen van reizen met de auto. Je bent niet beperkt door dienstregelingen en er is geen bagagelimiet, autorijden geeft je dus veel meer speelruimte. Je kunt bovendien je eigen route kiezen, terwijl je dit onderweg ook nog kunt wijzigen. Het zal hierdoor geen probleem zijn als je onderweg wat plaatsen wilt bezoeken, je hoeft immers niet iemands schema te volgen. Mogelijk reis je met familie of vrienden, het zal dan eenvoudig zijn om een compromis te vinden. Ook kun je gewoon je huisdier meenemen als je reist per auto! Je auto direct verzekeren is natuurlijk wel een vereiste als je op vakantie gaat in je vierwieler. Dit zal gelukkig geen groot probleem vormen.

Geldbesparing

Ja, een autoverzekering kost uiteraard geld. Toch heeft het reizen met de auto wel zeker als voordeel dat je zo wat geld kunt besparen. Het wordt namelijk beschouwd als een goedkope manier van reizen. Als je op vakantie gaat in je auto dan kun je er zelfs voor kiezen om in je voertuig te slapen. Toch doen de meeste mensen dit liever niet, wat begrijpelijk is. Je kunt dan een tentje meenemen in je auto, maar je kunt uiteraard ook hotels boeken. Dit zal wel relatief duur zijn, mogelijk is het goedkoper via Airbnb. Slapen bij de lokale bevolking is ook een optie, dit kan met behulp van couchsurfing. Daarnaast zul je ook moeten tanken, met een speciale kaart kun je hierop besparen.

Slijtage

Toch heeft het reizen met de auto ook een aantal nadelen. Zo zorgt het voor slijtage aan je auto. Voor elke kilometer die je rijdt tijdens je vakantie voeg je immers slijtage toe aan je voertuig. Hierdoor wordt het natuurlijk ook minder waard. Slijtage kan er bovendien voor zorgen dat de onderdelen van je vierwieler onderweg kapot gaan, wat helaas voor veel problemen kan zorgen. Het kan daarom slim zijn om reserve-onderdelen mee te nemen op reis. Daarnaast kun je dit mogelijke probleem ook op een andere manier oplossen. Als je niet wilt dat je eigen auto extra slijtage krijgt door je wereldreis dan kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Zo heb jij geen last van slijtage.

Saai

Tijdens je wereldreis zul je honderden kilometers over de snelweg rijden. Dit kan nogal saai zijn, vooral als het landschap er constant hetzelfde uitziet. Dat zorgt natuurlijk niet bepaald voor enthousiasme. Gelukkig kun je dit nadeel wel oplossen met behulp van een paar tips. Zo zou je in plaats van de snelweg een binnenweg nemen. Hierdoor krijg je eindelijk eens een andere omgeving te zien. Ben je met meerdere personen op reis? Het kan dan slim zijn om om de beurt te rijden. Ook kun je de autorit minder saai maken door de welbekende snelwegspellen te spelen. Hierdoor heeft iedereen wat te doen tijdens de reis en zal verveling minder snel opspelen in auto.

Autovakantie

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Copy link