WERELDREIZIGERS.NL

21K Followers

Home » Wereldwijs » Wereldwijs | Wat is het verschil tussen AM en PM?

Wereldwijs | Wat is het verschil tussen AM en PM?

Het verschil tussen AM en PM, hoe zat het ook alweer? Je bent echt niet de eerste wereldreizigers die het weer even op moet zoeken. Het is een tijdsaanduiding die we hier in Nederland niet of nauwelijks gebruiken, dus na verloop van tijd vergeet je het vaak weer. Wanneer je wilt weten wat het verschil is, dan ben je dus zeker niet de enige.

AM

AM is Ante Meridiem en geldt van 12 uur ‘s nachts tot 12 uur in de middag. Je kunt dit gemakkelijk onthouden door te denken aan “After Midnight”. De nacht start namelijk om 12 uur ‘s nachts. Zolang je AM = “After Midnight” maar onthoudt weet je ook automatisch wat PM moet zijn.

PM

PM staat voor Post Meridiem. Oftewel na de middag. Het is geen ramp als je vergeet waar het letterlijk voor staat. Deze tijd geldt van 12 uur in de middag tot 12 uur in de nacht. Je kunt eenvoudig onthouden dat PM staat voor “Passeert Middag” Dit is het enige wat je hoeft te onthouden om nooit meer de fout in te gaan!

Meer handige ezelbruggetjes

  • De letter A (van AM) komt eerder in het alfabet voor dan de P (van PM)
  • AM = At Morning, dan weet je dat al het overige dus PM is.
  • Akelige morgen (AM) en prettige middag (PM)

Verschil AM en PM – Waarom belangrijk?

Voornamelijk in Engelstalige landen wordt dit vaak gebruikt. In Europese landen wordt overal de 24 uur tijdsaanduiding gebruikt. Wanneer je online artikelen leest om bijvoorbeeld je vakantie voor te bereiden, kan het zijn dat je de tijdsaanduidingen tegen komt. Wanneer komt je vlucht precies aan? Zeker als je naar verschillende tijdzones vliegt, is het handig om te weten wanneer je precies aankomt. Je zal de eerste (en ook niet de laatste) zijn die een hotel heeft geboekt op de verkeerde dag, omdat er een vergissing is gemaakt in de dag in combinatie met AM en PM.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

Copy link