WERELDREIZIGERS.NL

Chili

Home » Zuid-Amerika » Chili

Chili is een buitengewoon bijzonder land, gelegen in Zuid-Amerika. Het land beschikt over unieke kenmerken. Er is geen land op aarde dat bijna 4500 kilometer lang is en toch zelden meer dan 200 kilometer breed. Het noorden herbergt het droogste gebied op aarde (in diverse meetstations is nog nooit neerslag gemeten), terwijl het verre zuiden vaak onstuimig is, met lage temperaturen, regen, sneeuw, en vrijwel altijd harde wind. Aan de westkant ligt de Grote Oceaan terwijl aan de oostkant het Andesgebergte Chili afschermt van de buurlanden. Opmerkelijk is dat de droogste woestijn ter wereld ook in Chili ligt, de Atacama-woestijn. Het langwerpige land is zo’n 19 keer groter dan Nederland en telt ruim 17 miljoen inwoners.

Santiago de Chile

Hoofdstad van Chili is Santiago de Chile, een historische en doorleefde koloniale stad die ligt in de laagvlaktes van Chili. De grootste stad is echter Puente Alto met meer dan 600.000 inwoners. Santiago zelf telt zo’n 200.000 stedelingen. Andere belangrijke plaatsen zijn Antofagasta, Arica, La Serena en Osorno. De steden zien er vaak kleurrijk uit, met vriendelijke locals op elke straathoek.

Chileense diversiteit

Wat het land vooral bijzonder maakt, is de ongekende diversiteit aan natuurschoon en landschappen. In het noorden van Chili vind je de dorre, hete Atacama-woestijn en het Andesgebergte met zijn piek op 6.969 m hoogte. Meer naar het zuiden ligt het onverwoestbare en wonderschone Patagonië. In het zuidelijkste puntje van Chili vind je Vuurland. Gletsjers, besneeuwde bergtoppen, groenbegroeide wildernis en de brullende Grote Oceaan met op vele kilometers afstand van de kust het kleine Paaseiland. Kortom, elke dag kan je een ander Chili zien!

chili hoogtepunten

Chili | De hoogtepunten van het land van uitersten

Chili is met recht één van de meest bijzondere landen van Zuid-Amerika te noemen. Niet alleen is Chili het smalste land ter wereld, ook de hoogste piek op het hele continent is hier te vinden in het beruchte...

Translate »