WERELDREIZIGERS.NL

Algerije

Home » Afrika » Algerije

Algerije is een groot, overwegend islamitisch land in Noord-Afrika. Vanaf de Middellandse Zeekust, waar de meeste mensen wonen, strekt Algerije zich zuidwaarts uit tot diep in het hart van de Sahara; een onheilspellende woestijn waar de hoogste oppervlaktetemperaturen van de aarde zijn geregistreerd en die meer dan vier vijfde van de oppervlakte van het land beslaat. De Sahara en haar extreme klimaat domineren het land.

Geschiedenis, taal, gewoonten en een islamitisch erfgoed maken Algerije tot een integraal onderdeel van de Maghreb en de grotere Arabische wereld, maar het land heeft ook een aanzienlijke Amazigh (Berber) bevolking, met banden met die culturele traditie.

Algerije blijft een relatief onbekende bestemming onder reizigers. Ongerepte Sahara, prachtige kustlijn, prachtige culturele bezienswaardigheden, bruisende steden en overheerlijk eten, Algerije is de plek om te bezoeken als je buiten de gebaande paden wilt gaan.

grootste landen ter wereld

Wereldwijs | Wat zijn de 10 grootste landen ter wereld?

De vorige keer hadden we het over de kleinste landen ter wereld. in deze nieuwe editie van wereldwijs gaan we het echter hebben over de grootste landen ter wereld! Iedereen in Nederland weet namelijk dat we in een klein...

Translate »