WERELDREIZIGERS.NL
Home » Azië » Indonesië » Indonesië | De 5 meest bijzondere plekken

Indonesië | De 5 meest bijzondere plekken

Indonesië ligt in het werelddeel Azië en bestaat uit maar liefst zo’n 17.000 eilanden. Hoeveel eilanden er precies zijn, is tot de dag van vandaag niet duidelijk. Indonesië heeft een tropisch klimaat. De beste reistijd kan per eiland een tikkeltje afwijken. Maar voor het grotendeel geldt de droge periode die loopt van Juni tot en met Oktober als beste reistijd.

Rondreizen naar Indonesië zou op ieders bucketlist moeten staan. Dit land heeft namelijk zo ontzettend veel te bieden. Ruige landschappen met actieve vulkanen. Prachtige witte zandstranden omringt door metershoge palmbomen. Een onderwaterwereld waar je U tegen zegt. Diep groene rijstvelden, en een prachtige cultuur.

Er is zo ontzettend veel te beleven in dit land dat je hier eenvoudig enkele maanden kunt rondreizen. Het kan daardoor best moeilijk zijn om een reisroute voor Indonesië te bepalen. Daarom gingen wij op zoek naar de 5 meest bijzondere plekken van Indonesië.

1. Doe een boottour rond de Komodo Eilanden vanuit Flores

De Komodo eilanden liggen tussen de eilanden Flores en Soembawa. Vanuit Labuan Bajo in Flores is het mogelijk een meerdaagse tour richting dit nationale park te maken. Het nationale park staat vooral bekend om de Komodo varaan die hier nog in het wild leeft. Dit is echter maar een klein onderdeel van al het moois dat er te vinden is in dit nationale park.

Wanneer je ervoor kiest om hier een meerdaagse boottocht te maken zal je gegarandeerd omver geblazen worden door het al moois wat hier te vinden is. Een waanzinnige onderwaterwereld met duizenden vissen en prachtig gekleurd koraal. Snorkelen met Manta Roggen van enkele meters breed. Chillen op een roze strand met helder blauw water. Genieten van prachtige dieprode zonsondergangen, en laat je omver blazen door het iconische uitzicht vanaf Padar Island. Het is een plek die je eens in je leven bezocht móet hebben. Heel veel mooiere plekjes zijn er op de wereld niet te vinden.

2. Bezoek het ruige Nusa Penida & Nusa Lembongan voor de kust van Bali

De Nusa eilanden liggen op een uurtje varen vanuit het immens populaire Bali. Op Nusa Penida vind je ruige landschappen met prachtige stranden. Je kunt het eiland het beste ontdekken op een scooter. Rijd over de hobbelige wegen omgeven door natuur.

Nusa Penida | Indonesië
Nusa Penida | Indonesië

Nusa Lembongan is een prachtige plek om de onderwaterwereld te ontdekken. Je kunt hier prachtige snorkel of duiktrips maken. Via de beroemde gele brug kom je vervolgens op Nusa Ceningan terecht, een klein eilandje dat verbonden is met Nusa Lembongan. De sfeer op de eilanden is net even iets anders, en het is echt zo’n plek waar je langer wil blijven dan van te voren gedacht.

3. Ga op zoek naar Orang-Oetans op Sumatra

Sumatra is een van de weinige plekken op de wereld waar je de Orang-Oetans nog in het wild kunt spotten. Het nationale park Gunung Leuser, dat ligt in Bukit Lawang, is de plek voor het spotten van de Orang-Oetans. Zodra je arriveert in Bukit Lawang komen de jungle vibes je al tegemoet. Het is hier zo ontzettend groen! Het regenwoud dat in dit nationale park te vinden is, is een prettige leefomgeving voor de Orang-Oetans door de enorme biodiversiteit die er te vinden is. Samen met een gids trek je het nationale park in op zoek naar de Orang-Oetans. Het moment dat je deze dieren voor het eerst in hun natuurlijk habitat kunt aanschouwen is onbeschrijfbaar. Magisch, emotioneel en super indrukwekkend.

4. Ontdek natuurwonderen op Java tijdens een tweedaagse tour naar de Bromo Vulkaan & Kawah Ijen Krater

Één van de meest bijzondere tours die je kunt doen op het eiland Java is een bezoek aan de Bromo vulkaan & Ijen krater. Een trip naar beide bezienswaardigheden wordt vaak gecombineerd. De tours vinden beide in de nacht / vroege ochtend plaats. Get ready voor een paar vermoeiende, maar zeer indrukwekkende dagen.

Kawah Ijen | Indonesië
Kawah Ijen | Indonesië

De Bromo vulkaan is een actieve vulkaan met een hoogte van 2329m. Zeker niet de hoogste in Indonesië. Maar door zijn ligging met 2 andere vulkanen in een zandzee wel ontzettend bijzonder! Sta vroeg op voor de zonsondergang en beklim vervolgens de vulkaan en ervaar de krachten van dit natuurwonder.

De Kawah Ijen krater staat vooral bekend om zijn blauwe vuur dat je hier kunt zien. Daarnaast vind je hier het grootste hoog-zuur kratermeer ter wereld. Een bijzonder indrukwekkende tour in Indonesië.

5. Ga op zoek naar de prachtige onderwaterwereld en koraalriffen op Raja Ampat

Zoals eerder genoemd bestaat Indonesië uit zo’n 17.000 eilanden. Er zijn dus genoeg duik en snorkellocaties te vinden. Wanneer je echter op zoek bent naar de állerbeste locatie, dan kom je al snel bij Raja Ampat uit. Het is misschien wel de mooiste plek ter wereld om de onderwaterwereld te ontdekken. Door de enorme biodiversiteit kun je hier enorme scholen vissen spotten in allerlei verschillende kleuren. Kun je hier mantaroggen en zelfs haaien tegenkomen. Of kun je genieten van het prachtige koraal. Wanneer jij fan bent van de onderwaterwereld dan móet je hier eens naartoe reizen.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link