WERELDREIZIGERS.NL

Thailand

Home » Azië » Thailand

Thailand is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer populaire vakantiebestemming. Omringd door landen als Laos, Maleisië en Cambodja heeft Thailand een arsenaal aan zeer boeiende bezienswaardigheden. Wat dit land vooral populair maakt, zijn de betaalbare prijzen voor activiteiten, eten, drinken en shoppen. Hoofdstad Bangkok knalt uit z’n voegen met een stormvloed aan toeristen. De drukte bij de drijvende markten en in toeristische straten als Khao San Road, je moet er tegen kunnen. Maar dan krijg je er ook wel een enerverende ervaring voor terug. Kies je liever voor Thaise rust? Reis dan af naar de oogverblindende stranden in het zuiden of pak de trein naar het noorden.

Bangkok en Chiang Mai

Bangkok is niet in één woord te omvatten. Deze stad met ruim 8 miljoen inwoners is het overweldigende hart van Thailand. Winkelcentra als Siam Paragon, een knallend nachtleven, serene tempels met talloze boeddha’s, de chaotische marktjes en de razende tuk-tuks, ze zullen je voor altijd bij blijven. Chiang Mai is een stad van een andere orde maar net zo interessant. Vanuit Chiang Mai kan je de jungle intrekken, ritjes op olifanten maken of in de stad zelf de beroemde nachtmarkt bezoeken.

Oogverblindende stranden

Stranden zijn er in overvloed, de een nog oogstrelender dan de andere. Bezoek bijvoorbeeld eens Phuket, Koh Chang, Koh Samui of Koh Tao. Duikers kunnen hier hun lol op. Prachtig koraal en honderden vissen zwemmen je tegemoet. De natuurparken zijn ook bijzonder in Thailand. Het historische park van Sukhothai bijvoorbeeld. Of Khao Yai National Park. Natuurlijk kan een bezoek aan de Bridge On The River Kwai niet worden overgeslagen.

viewpoints-Koh-Phangan

Reisroute Thailand 2 tot 4 weken | Tips en highlights

Wanneer iemand de vraag stelt waar heen te gaan voor de allereerste keer backpacken, dan behoort Thailand toch wel tot mijn lijstje aanbevelingen! Waarom? Het is een ‘backpack-walhalla’. Het land is zó divers en het...

Ayutthaya | Leuke bestemming op 100 km van Bangkok

Ayutthaya (volledige naam: Phra Nakhon Si Ayutthaya) is gelegen in Centraal-Thailand op nog geen 100 km van Bangkok. Hedendaags heeft de stad 70.000 inwoners maar een lange tijd geleden waren dit er ruim 1.000.000(!)...

Translate »