Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » Werk overal ter wereld: de basisprincipes van dropshipping

Werk overal ter wereld: de basisprincipes van dropshipping

Als een ware Digital Nomad geld verdienen terwijl je ergens op de wereld op het strand ligt? Het is een droom die te goed lijkt om waar te zijn maar vergis je niet, het is echt mogelijk! We hebben eerder al talloze manieren besproken hoe je online geld kunt verdienen. Een onderwerp die we echter niet eerder besproken is dropshipping. Een dropshipping-bedrijf kun je namelijk óók runnen terwijl je de wereld rondreist.

Bij Dropshipping heb je geen eigen voorraad nodig dus met een internetverbinding kun je vanaf elke plek een webwinkel beginnen. Ook tijdens het reizen! Klinkt dat als muziek in je oren? Lees dan vooral verder…

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 100x tips voor startende en gevorderde reisblogs
Lees ook: 10 manieren hoe Digital Nomads online geld verdienen

Kenmerken van dropshipping

Maar wat is dropshipping dan precies? En hoe werkt het? Dit zijn de drie belangrijkste kenmerken van dropshipping:

  1. Je kunt je dropshipping bedrijf overal runnen.
  2. Je kunt beginnen met een minimale investering.
  3. Een dropshipping bedrijf runnen kost vooral tijd maar nauwelijks geld.

Dus wat is dropshipping precies?

Dropshipping is een manier om producten te verkopen zonder enige inventaris.

Chris – Wereldreizigers.nl

Je moet een fabrikant en/of groothandel zien te vinden (we noemen beide voor het gemak even een ‘leverancier’), die bereid is hun producten op de markt te laten brengen via onafhankelijke webshops zonder voorraad. Je gaat dus spullen verkopen zonder zelf iets te moeten kopen. Zo kun je een legitiem bedrijf op gang krijgen met minimale opstartkosten.

Zo werkt dropshipping

  1. Je start een webshop waarin je producten verkoopt van leveranciers.
  2. Nadat je online een bestelling hebt ontvangen, stuur je de bestelling van de klant naar de leverancier en de leverancier verzendt deze rechtstreeks naar de klant.
  3. Het product wordt door de leverancier voor je verpakt en verzonden. In de meeste gevallen zie je het product zelf niet eens, ook al heb jij de verkoop gedaan.
  4. Eventuele winst die overblijft tussen de kosten van het product van de leverancier en wat je de klant in rekening brengt, wordt door jou gehouden.

Dat is het eigenlijk wel!

Een korte opmerking over de terminologie: ‘dropshipping’ is wat je doet als winkeleigenaar. De ‘dropshipper’ is de leverancier die het product levert, verpakt en naar je klant verzendt.

Een voorbeeld uit de echte wereld

Stel dat je koptelefoons gaat verkopen met behulp van het dropshipping-bedrijfsmodel…

  • Vroeger kocht je eerst 25 koptelefoons, opende je een (web)winkel en probeerde je klanten te vinden om aan te verkopen.
  • Als je uiteindelijk maar 5 koptelefoons zou verkopen en failliet zou gaan, zou je een kamer vol koptelefoons en een lege bankrekening hebben.
  • Jij bent degene die de investering heeft gedaan en dus al het risico loopt.
Koptelefoons verkopen via Dropshipping
Koptelefoons verkopen via Dropshipping

Dropshipping kost tijd maar nauwelijks geld

Zie je waar ik naartoe wil? Je hoeft geen stevige investeringen te doen om een webwinkel te starten volgens het dropshipping principe. Het enige wat je moet doen is een website maken met een webshop, en deze eventueel rechtstreeks koppelen aan het systeem van de leverancier.

Met alle handige apps, plugins en tools van de gratis website builder WordPress of Shopify hoef je trouwens ook niet te kunnen programmeren. Het zal je best wat dagen / weken kosten om zelf een goede webshop in elkaar te zetten maar in principe kan iedereen het met een beetje inspanning. Het is anno 2022 echt geen rocket-science!

Steek je tijd in promotie

Zodra je webshop online staat ga je jezelf vooral richten op promotie. Wat is je doelgroep, en hoe ga je deze bereiken? Hoe zorg je dat jouw webshop gevonden wordt door eventuele klanten?

Je kunt misschien wel advertenties inkopen voor enkele centen per klik, zodat je op korte termijn al potentiële klanten in je webshop krijgt die daadwerkelijk op zoek zijn naar een koptelefoon. De overige tijd ga je bijvoorbeeld besteden aan promotie via social media.

Gewoon, elke week een paar uurtjes van waar ook ter wereld…

Jij ligt op het strand terwijl de leverancier het werk (versturen) doet - dat is hoe dropshipping werkt
Jij ligt op het strand terwijl de leverancier het werk (versturen) doet – dat is hoe dropshipping werkt

Hard work pays off

Natuurlijk zal je echt wel je best moeten doen om je dropshipping bedrijf een succes te laten worden. Maar wie een goed product verkoopt en hard werkt zal absoluut klanten vinden. Sterker nog, klanten zullen jouw webshop gaan vinden!

Het kantelmoment waarop jij op het strand ligt terwijl de orders de deur uitvliegen, gaat na hard werken absoluut komen. Dan geniet jij van een cocktail terwijl je website op de automatische piloot draait. Een passief inkomen dus! De droom van elke wereldreiziger…

Avatar foto

Chris

Owner of Wereldreizigers.nl | Discover the world!
– Travelled 3+ months per year, 10 years in a row
– Travelled a year in USA & Canada in 2022

Stubborn & decisive world traveller
– Life is short, make the most out of it in literal sense.
– Never take no for an answer.
– If you think about it, DO IT!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link