WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » België » Ardennen | La Roche-en-Ardenne en de grotten van Hotton

Ardennen | La Roche-en-Ardenne en de grotten van Hotton

La Roche-en-Ardenne

Wildpark

In La Roche ligt een wildpark, wat meer een grote boerderij is. Broertje is gek van dieren (leraar Wildlife), dus we konden dit park niet niét bekijken. De entree van het park is 6 euro per persoon. Er zijn wolven, zwijnen, kippen, ganzen, bokken, herten en nog wat andere dieren. De dieren hebben genoeg ruimte en zien er verzorgd uit. Daarna zijn we nog even in de omgeving gaan wandelen en werden we bij zonsondergang getrakteerd op prachtige uitzichten.

Kasteelruïne

Ook is er in La Roche een 9e-eeuwse kasteelruïne. Ondanks het slechte weer was het leuk om daar even te kijken en rond te wandelen. De ruïne is goed onderhouden en het uitzicht was erg mooi.

Er is 3 keer per dag een valkenshow, helaas was deze vol toen wij er waren. Je mag gratis boogschieten als je dat wilt proberen.

Tip: De entree voor de ruïne is € 5,50 per persoon

Wereldreizigers.nl

Cyril Chocolat

Een stukje voorbij La Roche is er een chocoladefabriek te vinden, Cyril Chocolat. Cyril is een familiebedrijf en maakt eigen chocolade. Voor 7 euro per persoon kon je een rondleiding krijgen. Dit laten wij ons natuurlijk geen 2 keer zeggen! Eerst werd er een filmpje afgespeeld over de oorsprong van de cacao van Cyril Chocolat. Vervolgens werd er een leuke uitleg gegeven over de verschillende producten die er verkocht worden en over hoe zij de chocolaatjes maken.

Iedereen kreeg een bakje met chocolaatjes en wanneer meneer iets vertelde over een bepaald chocolaatje konden wij deze proeven. Dit hadden ze erg leuk opgezet en uiteraard zijn we hier niet met lege handen weggegaan!

Hotton

Le Jacquemart

Heerlijk gegeten met een heerlijk biertje in dit restaurant. Ik had dit restaurant gezien op internet met lovende recensies en deze hebben ze zeker verdiend! Goede kaart, vriendelijk personeel en heerlijk eten.

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn leuk om een kijkje te nemen. Wel reserveren van tevoren, in verband met corona! De entree is een tientje per persoon en de rondleiding duurt een uurt. Het is erg koud in de grotten, zo rond de 12 graden, zomer of winter.

De tunnels zijn zo’n 70 meter diep met een lengte van ongeveer 6 km in totaal. Er loopt een ondergronds riviertje en er zijn verschillende galerijen.

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link