Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Duitsland » Op zoek naar inspiratie voor een avontuurlijke reis naar Duitsland?

Op zoek naar inspiratie voor een avontuurlijke reis naar Duitsland?

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een avontuurlijke reis naar Duitsland? Duitsland heeft bij ons nooit heel hoog op de ‘lijstjes’ gestaan, maar tijdens onze reis door de Moezelstreek heeft Duitsland toch onze harten verovert. Op nog geen 4 uur rijden vanaf Utrecht begint jouw avontuurlijke reis naar Duitsland op een van de mooiste plekken van Duitsland.

Lees ook: De mooiste plekken die je met de auto kan bezoeken

Avontuurlijke reis naar Duitsland

Iedereen die onze reisverhalen al wat langer volgt weet dat wij gek zijn op hiken, een van de weinige activiteiten die je ook in deze tijd goed kunt doen. Zo wandelden wij er op los in Cinque Terre en keken we uit naar onze volgende hike tijdens onze lockdown in Griekenland. Vanaf het moment dat wij wisten dat onze reis in Duitsland zou beginnen, wisten wij ook wat onze eerste activiteit zou gaan worden. De Calmont Klettersteig.

De Calmont Klettersteig

Wil jij een avontuurlijke reis naar Duitsland maken, dan kan de Calmont Klettersteig eigenlijk niet ontbreken. Dit is een van de mooiste hikes die wij tijdens onze rondreis hebben gemaakt. Wij zouden deze absoluut aanraden, allereerst vanwege het waanzinnige uitzicht tijdens de hike. Zo wandel je letterlijk op smalle stijle paden door de wijnvelden terwijl je ondertussen een waanzinnig uitzicht hebt op de Moezel. Met als hoogtepunt het meest fotogenieke punt van de hike waar de Moezel recht voor je neus een 180 graden bocht maakt.

Ook sprak het ons enorm aan dat de hike zeer laagdrempelig is, ondanks dat het een ‘Klettersteig’ is. Leuk om dus eens deze manier van hiken uit te proberen! Zo is de afstand van het beginpunt tot het eindpunt zo’n 3 kilometer enkele reis. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde route terug te lopen, met wederom het waanzinnige uitzicht, of als je genoeg geklommen hebt kun je via de vlakke weg langs de slingerende moezel terugwandelen. Maar als jij echt die avontuurlijke reis naar Duitsland wil maken, dan kies jij vast de avontuurlijke route, toch?

Ondanks dat het een Klettersteig is, is de route erg goed te doen. In totaal overbrug je zo’n 50 hoogtemeters en krijg je onderweg hulp van aangebrachte attributen. Zo kom je onderweg verschillende stalen trappen tegen die je helpen om je weg te vervolgen of stalen kabels die je veilig over smalle richels begeleiden.

Deze hike heeft veel aspecten in zich en dat maakt het juist zo leuk! De snelheid, afwisseling, obstakels, waanzinnige omgeving en uitzichten. Oh, en je kunt zelfs nog een wijntje proeven onderweg. In ons blog lees je alles over de Calmont Klettersteig.

Geierlay hangbrücke

Wil jij wel een avontuurlijke reis naar Duitsland, maar vind je de Klettersteig te veel van het goede? Dan is de Geierlay hangbrücke misschien wel iets voor jou. Op ongeveer een half uur rijden van de Calmont Klettersteig vind je de Geierlay hangbrücke. Deze hangbrug is in 2015 in gebruik genomen en is direct de langste voetgangersbrug van Duitsland.

Maar, dat is natuurlijk niet hetgeen dat het avontuurlijk maakt. Deze brug is ontzettend gaaf en avontuurlijk, vanwege de enorme hoogte! Voor mensen met hoogtevrees dus geen goed idee. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de vallei, die in elk seizoen een mooi plaatje oplevert. Maar dat is zeker niet het enige. Je kunt een bezoek aan de brug combineren met een prachtige hike in de omgeving. Absoluut de moeite waard.

Wat kun je verwachten?

De hangbrug heeft een totale lengte van zo’n 360 meter en neemt je op 100 meter hoogte van Mörsdorf naar Sosberg. Doordat het misschien wel de bekendste hangbrug van Duitsland is en er duidelijk meer mensen een avontuurlijke reis naar Duitsland ondernemen, ben je niet de enige.

Toen wij er waren moesten wij zo’n uur wachten voordat wij de brug over mochten steken. Dit kwam doordat er eenrichtingsverkeer is ingesteld op de brug en dit om het uur van kant wisselt. Een beetje geduld heb je dus wel nodig.

Dat betekent, dat wanneer je aan het begin van het uur aan de overzijde bent, je hier bijna een uur moet wachten om weer terug te komen. Je kunt ervoor kiezen om op de terugweg de brug te laten voor wat het is, je wandelschoenen mee te nemen en de terugweg te hiken. De route is zo’n 5 kilometer en wat ons betreft absoluut de moeite waard.  

Wil je weten wat dit uitje kost, waar je kunt parkeren, hoe je er kunt komen, waar je in de buurt kunt kamperen en nog veel meer praktische tips? Lees dan ons volledige blog over de Geierlay hangbrug op Reisstel.nl.

Meer weten over Reisstel.nl?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot volgende week!

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link