WERELDREIZIGERS.NL

Ierland

Home » Europa » Ierland

Misschien is het eerste wat je denkt bij Ierland: regen, regen en nog eens regen. Zou zomaar kunnen kloppen in dit land dat in het minder zonnige Noord-Europa ligt. Het eiland, dat tegen het Verenigd Koninkrijk aanschurkt, doet je echter al snel het wat sombere klimaat vergeten. Want Ierland biedt heel wat wonderschone parels van de natuur. Sightseeing hier levert enkel prachtige plaatjes op. De Ieren zelf zijn übervriendelijk en helpen je graag op weg door dit heuvelachtige en vooral groene land.

Schone lucht

Er wordt wel eens over Ierland gezegd dat de Ierse buitenlucht tot de gezondste van de wereld behoort. Zozeer zelfs dat de Engelse schrijver Jonathan Swift ooit eens over de schone Ierse lucht zei: ‘Straks heffen de Engelsen er nog belasting op’. De lucht, die aangevoerd wordt van de Atlantische Oceaan, heeft een bijna balsemende werking op lichaam en geest.

Guinness of Ierse whiskey

De hoofdstad van Ierland is het erg populaire Dublin. Een stad met historie. Maar vooral een stad met talloze gezellige pubs en knusse winkelstraatjes. Na Dublin volgt tweede stad Cork, een van de oudste steden van het land. De kathedralen zijn hier sfeerbepalend. Wandel maar eens langs St. Mary’s Cathedral of St. Finbar’s Cathedral. Natuurlijk kan je de pubs niet verlaten zonder je bezondigd te hebben aan een echte Guinness of een glas Ierse whiskey. Een eventuele kater neem je maar op de koop toe. Cheers!

Roundtrip langs Ring of Kerry

Een trip door Ierland betekent veel ‘ooooh en aaaaah’ momentjes. De natuur is hier namelijk verrassend veelzijdig. De torenhoge Klippen van Moher bijvoorbeeld, rustend aan de westkust van Ierland. Of de Wicklow Mountains, een ruig maar bewandelbaar gebergte in de buurt van Dublin. Wil je de makkelijke weg? Neem dan de Ring of Kerry, een schitterende autoroute langs de schiereilanden Iveragh en Dingle. Andere bezienswaardigheden along the way zijn Ross Castle, Derrynane National Park en de Skellig-eilanden.

romantische steden

Valentijnsdag | De meest romantische steden in Europa

Het is weer bijna die dag van het jaar! De dag dat het zomaar zou kunnen dat er een geurig kaartje op de deurmat ploft. Of misschien knipoogt er een anonieme e-Card in je mailbox. 14 februari – beter bekend als...

Translate »