WERELDREIZIGERS.NL

17.7K Followers

Kroatië

Home » Europa » Kroatië

Kroatië is een land dat de laatste jaren steeds populairder wordt als vakantiebestemming. En dat is eerlijk gezegd volkomen terecht. Langs de kust in Kroatië liggen meer dan duizend eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Voor de kust komen meer dan 350 vissoorten voor. En wist je dat de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo oorspronkelijk uit Kroatië komt? Dit Balkanland met zijn omvangrijke geschiedenis heeft alles in huis om uit te groeien tot een Europese topbestemming. Zonovergoten stranden, fenomenale natuurgebieden en statige steden, you name it! Het land dat ooit onderdeel was van Joegoslavië is sinds 1991 een onafhankelijke staat die inmiddels stevig met zijn voeten in de Kroatische aarde staat.

Zagreb, hoofdstad van Kroatië

De hoofdstad van dit land dat o.a. grenst aan Hongarije en Slovenië, is uitgegroeid tot een moderne metropool met trendy winkels, een broeiend zakelijk centrum en hoogstaande universiteiten. Zagreb staat nooit stil, bijna elke week zijn hier feesten, evenementen en swingende festivals. Maar er zijn meer steden die tot de Kroatische verbeelding spreken. Het oude Dubrovnik en dromerige Split zijn twee steden waar je uren kan rondlopen zonder verveeld te raken. Ook Porec met zijn groene omgeving en Rovinj met kronkelende smalle straatjes zijn perfecte visitekaartjes van dit prachtige land.

Natuurgebieden in Kroatië

De natuur in dit land is gewoonweg overweldigend. Reis af naar Dalmatië en ontdek de Adriatische kust. Of bezoek Slavonië, het historische gebied in het oosten van het land. Istrië is misschien wel het mooiste stukje Kroatië. Heerlijke stranden, authentieke dorpjes, de ruige kustlijn; eenmaal aangekomen zal het je heel veel moeite kosten om dit uitmuntende gebied de rug toe te keren.

5x leuke Balkan bestemmingen | Hot, hip en goedkoop!

De Balkan is hot, hip en goedkoop! De Balkan in het zuiden en Oosten van Europa bestaat uit alle ingrediënten die jij nodig hebt om een top reis te hebben. Goedkoop, knusse straatjes en gezellige terrasjes. In dit...