WERELDREIZIGERS.NL
Kinderdijk molens
Home » Europa » Nederland » Bezoek aan de Kinderdijk molens | Unesco Werelderfgoed

Bezoek aan de Kinderdijk molens | Unesco Werelderfgoed

In de provincie Zuid-Holland behoort het dorpje Kinderdijk tot de Unesco werelderfgoedlijst. Aangezien we dankzij Covid 19 niet mogen reizen naar andere landen, was dit het perfecte moment om een bezoek te brengen. In Kinderdijk vind je 19 molens waarvan er 2 open zijn voor publiek. De molens zijn gebouwd vanaf het einde van de 15e eeuw, maar de molens die hedendaags in Kinderdijk te bezichtigen zijn, dateren bijna allemaal uit 1738 en 1740.

Functie van de Kinderdijk molens

De windmolens gebruikten de kracht van de wind samen met de pompstations om het water van de lager gelegen gebieden naar hoger gelegen gebieden te brengen. Dit zorgde ervoor dat landbouw mogelijk was in Kinderdijk. Het zijn de grootste groep molens van Nederland en zijn daarom in 1997 aan de Unesco Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Kinderdijk molens

Molens in Kinderdijk bezoeken

Eigenlijk is het schandalig dat ik er als 28-jarige nog nooit was geweest. Het zijn niet alleen de molens wat het een bezoek waard maken, de omgeving is ook prachtig! Je kunt makkelijk met je auto bij de ingang van Kinderdijk parkeren en vervolgens loop je zo langs het water, omringt met molens. Wanneer je tijd hebt, kun je makkelijk 2 uur in deze omgeving wandelen.

Kinderdijk molens

Kinderdijk boottocht

Een andere optie is om de boot te nemen, maar deze was vanwege de lockdown niet operationeel. Normaalgesproken duurt deze boottocht 30 minuten en vaar je langzaam langs de windmolens.

Kinderdijk museum

Er zijn 2 windmolens die fungeren als museum. Beide molens hebben ladders waarmee je helemaal tot de top kunt klimmen. Als je geluk hebt terwijl het rad gewoon nog draait! Je heb ook de mogelijkheid om een workshop te volgen waar een gids uitlegt hoe de windmolens worden onderhouden.

Tickets voor Kinderdijk

Aangezien het pad dat in het midden loopt een openbaar fietspad is, is Kinderdijk gratis om te bezoeken. Yay! Houd er dus wel rekening mee dat je het looppad neemt i.p.v. het fietspad. Wanneer je een bootticket of een ticket voor het museum wil kopen, dan kan dit bij het bezoekerscentrum aan de ingang (waar je ook je auto parkeert) of online via deze website. De openingstijden zijn van 09.00 tot 17.30 uur. Een ticket voor volwassenen kost € 16,- waarbij het volgende is inbegrepen:
– Toegang tot de musea
– Boottocht
– Bekijken van de film

Tip: download de audio tour in de Kinderdijk app.

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
♥️ Travel addicts from #netherlands
? Chasing adventures & creating memories
? Home, dreaming where to go next
✉️ [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link