Wereldreizigers.nl

Schotland

Home » Europa » Schotland

Schotland maakt deel uit van het Verenigde Koninkrijk en ligt in het noorden van dit grote eiland. In het westen en noorden wordt dit ruige land begrensd door de Atlantisch Oceaan, in het oosten door de ons welbekende Noordzee en in het zuiden door buurman Engeland. De Schotten zijn een trots volk met een lange historie en een uitgediepte cultuur. Schotland bestaat in principe uit twee delen, namelijk het vasteland en de eilanden. Het vasteland bestaat ook weer uit twee delen: het Hoogland en de Laaglanden.

Schotse Stedentrip

Het land kent vier grote steden: Edinburgh, Aberdeen, Glasgow en Dundee. Edinburgh is de wonderlijke hoofdstad die aan de oostkust ligt, tegen de Firth of Forth, een rivier die uitmondt in de Noordzee. Glasgow is de grootste van de vier en zonder twijfel de hipste stad in Schotland. Steeds meer jongeren vinden hier hun weg in de muziek- en kunstwereld. Aberdeen is de universiteitsstad van het land, met twee grote universiteiten. Vanuit het centraal gelegen Aberdeen kan je alle kanten op, naar de Orkney-eilanden of de bekendere Shetlandeilanden. Dundee is het kleinste broertje, een zeer gemoedelijk en gezellig stadje waar je een prima biertje kan drinken.

Ruige natuur

De natuur in Schotland is rauw en ruig, net zoals we de stoere Schotten kennen. Een goed voorbeeld is Ben Nevis, onderdeel van het Grampain gebergte en hoogste punt van het land met 1344 m. Loch Ness is het grote meer dat natuurlijk beroemd werd door het verhaal over het ‘Monster van Loch Ness’. Natuurlijk kan je Schotland niet verlaten zonder een goed glas whisky gedronken te hebben!

Translate »