WERELDREIZIGERS.NL

Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bij vrijwel iedereen bekend als het land waar alle natuurverschijnselen samenkomen. Wil je gletsjers, heetwaterbronnen, vulkanen, regenwouden en besneeuwde bergen? Dan krijg je die ook! Want dit land heeft het allemaal. De oerbewoners – de Maori’s en voorheen de Polynesiërs – bewoonden het land al sinds het jaar 500. Nog steeds zijn zij de beschermers van de prachtige landschappen. Nieuw-Zeeland is een machtig land waar je gewoonweg een keer heen moet. Punt.

Van maanlandschap tot zandstrand

Natuurlijk kreeg Nieuw-Zeeland vooral naam en faam door de films van Lord of the Rings en The Hobbit. Alle prachtige decors stammen rechtstreeks af van het noorder- of zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Het noordereiland kent een reusachtig thermaal gebied met warmwaterbronnen en sputterende modderpoelen. Ook vind je hier rustige baaitjes waar je heerlijk kan varen. Het zuidereiland is ruwer en onherbergzamer maar daardoor misschien wel nog adembenemender. Je valt van het ene duizelingwekkende avontuur in het andere. Hikes door ijstunnels, langs kliffen en fjorden, paragliding, skiën, je kan alles doen waarvan je maar durft te dromen.

Auckland, Wellington en Queenstown

Nieuw-Zeeland kent geen reusachtige steden maar wel hele fijne plaatsen om bij te komen van je intense rondreis. Auckland en hoofdstad Wellington liggen op het noordereiland en kennen een hele relaxte sfeer. Beide steden beschikken over baaien en knusse binnensteden met vriendelijke locals. Op het zuidereiland tref je met Queenstown en Christchurch twee prachtplekken. Mooie gebouwen, een typisch Engelse sfeer en vele uitdagingen zoals bungeejumpen.

Noorder eiland

Nieuw-Zeeland ligt vrij geïsoleerd, zo’n 2000 kilometer van Australië. Het is ook een totaal ander land dan z’n ‘grote broer’. Waar Australië een droog, heet en uitgestrekt woestijnlandschap heeft, beschikt Nieuw-Zeeland over veel natuurgebied. Het land is verdeeld in twee grote eilanden. het Noordereiland en het Zuidereiland.

Het noordelijk deel is warmer van klimaat en groener van vegetatie, het grotere Southern Island heeft grillige gebergtes, blauwe meren en diepe fjorden. Nieuw-Zeeland is even groot als Groot-Brittannië. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 1600 kilometer. De meeste Nieuw-Zeelanders stammen af van de Britten, maar je komt er ook veel Nederlanders tegen die zich er gevestigd hebben.

Driekwart van de bevolking woont op het Noordereiland, zestig procent van de bevolking woont in de zes grote steden. Tien procent van de bevolking bestaat uit de oorspronkelijke Maori´s.

Kiwi nationale trots

Nieuw-Zeeland heeft door zijn geïsoleerde ligging een heel eigen flora en fauna. Nationale trots is de kiwi, een vreemde vogel, dertig centimeter hoog, behaard en bovendien kan het beest niet vliegen. Toch laten de Nieuw-Zeelanders zich vaak vereenzelvigen met kiwi´s en vernoemen zich zelf ook naar deze vogels.

Nieuw-Zeeland | Activiteiten in Kaikoura

Wanneer je een bezoek brengt aan het prachtige Nieuw-Zeeland mag je het bijzondere kustplaatsje Kaikoura (locatie hier) zeker niet overslaan. De stad, die zo’n 2,5 uur rijden van Christchurch ligt, staat vooral...

Wanaka

Wanaka, Nieuw Zeeland | 6x leuke activiteiten

Ondanks dat Wanaka niet erg groot is, zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen. Zo kan je prachtige hikes maken, rondstruinen in het centrum, genieten van het strandje en zelf leren vliegen! Benieuwd wat voor...

Bungeejump

Bungeejumpen | 10 spots om bij neer te vallen

Met een debiele snelheid naar beneden denderen met alleen maar, in jouw ogen, een superdun koordje. Voor de één is het een lifestyle, de ander kruipt nog liever in een vierkant hokje gevuld met honderden spinnen. Mocht...

Translate »