WERELDREIZIGERS.NL
Home » Reisnieuws » Artemis 1 lancering | Live kijken in Florida + livestreams

Artemis 1 lancering | Live kijken in Florida + livestreams

REISNIEUWS – 28 augustus 2022: Het aftellen is begonnen, de SLS Artemis 1 raket staat klaar om de ruimte in te worden geschoten. In minder dan 24 uur zal de eerste maan-missie sinds het einde van het Apollo programma in 1972 worden gelanceerd. Het belooft een historisch moment te worden waarbij de mensheid eindelijk weer terugkeert naar de maan. Wie op dit moment in Florida reist, zal de lancering met het blote oog kunnen zien. Voor de mensen in Nederland hebben we hieronder alle livestream links hier verzameld.

UPDATE: Lancering is uitgesteld door technische problemen. De eerstvolgende mogelijkheid is nu komende vrijdag (2 september). Lukt het niet om voor vrijdag het probleem met de motor te verhelpen, dan is 5 september een derde optie. Deze twee data stonden al vast voor als de eerste lancering niet zou lukken. Meer info kun hier teruglezen.

Locaties om lancering te kijken

Wereldreizigers.nl was eerder dit jaar op het Kennedy Space Center waar we met eigen ogen een SpaceX lancering hebben kunnen zien, horen en voelen. Ook hebben we de prachtige nieuwe SLS (Space Launch System) Artemis 1 met eigen ogen ogen aanschouwen, omdat deze toevallig op het lanceerplatform stond voor tests.

De SLS Artemis 1 op het lanceerplatform | Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida
De SLS Artemis 1 op het lanceerplatform | Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida

We schreven een flinke blog met tips voor het Kennedy Space Center, en ook hebben we een map gemaakt met alle plekken waar je de lancering gratis kunt zien. Hieronder is de kaart toegevoegd.

Lees ook: Tips voor Kennedy Space Center + plekken om raketlancering te zien

Livestreams om online te kijken

Je kunt vanuit alle uithoeken van de wereld de lancering live bekijken. Hieronder een greep van enkele officiële livestreams.

De Wereldreizigers.nl 4x4 camper en de SLS Artemis 1 | Kennedy Space Center, Florida
De Wereldreizigers.nl 4×4 camper en de SLS Artemis 1 | Kennedy Space Center, Florida

Lanceertijd

Het eerste lanceer-target van de SLS Artemis 1 is op maandag 29 augustus between 8:33 a.m. ET (14:33u Nederlandse tijd) en 10:33 a.m. ET (16:33u Nederlandse tijd).

Mocht dit onverhoopt niet gehaald worden, door bijvoorbeeld slecht weer, dan zijn er nog twee mogelijkheden aangewezen later op dezelfde dag.

De livestream-activiteiten van NASA beginnen enkele uren eerder met informatie over de tank-operaties van het Space Launch System. De Artemis 1 SLS-raket kan ongeveer 730.000 gallons (circa 2,8 miljoen liter) superkoude vloeibare zuurstof en vloeibare waterstof bevatten, dus het laden van dat drijfgas zal uren duren.

Heel veel kijkplezier!

Lees ook: Tips voor Kennedy Space Center + plekken om raketlancering te zien

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link