WERELDREIZIGERS.NL

21K Followers

Home » Wereldreis » Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Je bucketlist maken en daadwerkelijk afstrepen. Motiveer jezelf om echt op wereldreis te gaan. Het is en blijft maar lastig… Iedereen gelooft namelijk van zichzelf dat zijn of haar situatie speciaal is. Dat ze geen invloed hebben op bepaalde gebeurtenissen in hun leven en dat ze om reden X, Y of Z niet op reis kunnen. Een positieve mindset is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Jezelf motiveren is moeilijk en vergt de nodige inzet.

Mindset en motivatie

En het is niet alleen als het gaat om reizen. Het is een bepaalde mindset die men heeft die hun hele leven beïnvloedt. Van een geestdodende baan en elke ochtend moeite hebben je bed uit te komen, het opzeggen van je sport abonnement omdat je toch bijna nooit gaat tot het wonen in een huis waar je eigenlijk niet wil wonen. Is dit echt hoe je je kostbare jaren wil doorbrengen?

Zeg doei tegen negativiteit

We maken allemaal excuses waarom we niet kunnen doen wat we willen. “De sportschool is te ver weg. Je hebt geen tijd om danslessen te volgen. Je kan niet basketballen omdat je te klein bent“. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar waarom kunnen anderen dit dan wel? Waarom kunnen anderen wel hun doel behalen?

We denken dat we nooit dat geweldige doel zullen bereiken omdat we niet dat geheime ingrediënt hebben om het doel te behalen.

Die gedachte, is een illusie.

Wereldreizigers.nl

Geld is nooit het probleem

Als het gaat om reizen, denken en zeggen mensen dat wat hen tegenhoudt, geld is. Het niet hebben van duizenden euro’s op de bank, of rijke ouders waar ze kunnen aankloppen. Men heeft een baan met te weinig inkomsten of te hoge maandlasten. Ondertussen lopen diezelfde personen met iPhone’s, lopen ze in dure merkkleding en gaan ze twee keer per week uit eten. Niets in hun leven houdt ze tegen om te reizen, behalve hun eigen manier van denken en doen.

Miljoenen mensen uit alle lagen van de bevolking, omstandigheden en leeftijdsgroepen vinden een manier om te reizen. Als tieners het kunnen organiseren en bekostigen, waarom kan je het dan niet als volgroeid volwassene?

Geld is belangrijk, maar…

Iedereen begrijpt dat je geld nodig hebt om te reizen. Er is een limiet aan hoe goedkoop het kan zijn en hoeveel korting je kan krijgen. Er zijn altijd omstandigheden zoals gezondheid, visum problemen, schulden of familie die iemand ervan weerhouden om te reizen. Niet iedereen kan (of wil) een wereldreis maken.

Wat de meerderheid van de mensen thuis houdt niet het gebrek aan geld, het is een negatieve mindset. Het is de valse overtuiging dat hun omstandigheden anders zijn en dat alle anderen die reizen geld of privileges hebben die ze niet hebben. Ze zijn ervan overtuigd dat reizen een luxe is voor mensen met middelen.

Als je vandaag wakker wordt en tegen jezelf zegt: “Ik ben te arm om te reizen” of “Ik kan niet vanwege reden X”, zul je nooit zoeken naar manieren om te beginnen met reizen. Je ziet alleen maar beren op de weg. Je ziet alleen de redenen waarom je niet kunt reizen – rekeningen, vluchten, autobetalingen, schulden, familie of meer. Je zegt tegen jezelf: “Ik kan het niet“.

Je bent niet te arm. Je maakt bepaalde keuzes in je leven die uiteindelijk jouw reisdromen in de weg staan.

Het is een kwestie van mindset en mentaliteit. Als je echt wilt reizen, zul je een manier vinden.

Wereldreizigers.nl

Verander je mindset

Word vandaag wakker en zeg “Ja, ik kan ook reizen” en begin te zoeken naar wat je nu kunt doen om dat te laten gebeuren. Begin klein. Werk aan die positieve mindset. Elke ja bouwt voort op zichzelf en op de ja ervoor. Kijk naar je dagelijkse uitgaven.

Zie kansen om geld te besparen

Hoeveel kan je besparen als je zou stoppen met roken en stopt met buiten de deur eten? Hoeveel kan je besparen als je meer zelf zou koken en minder drinkt? Wat als je je dikke telefoon abonnement zou opgeven? Wat vaker de fiets zou pakken? Je onnodige spullen op marktplaats verkoopt?

Klein beginnen geeft je kleine overwinningen die je helpen langzaam te beseffen dat je het kunt. Hoe meer overwinningen je hebt, hoe meer je blijft doorgaan.

En je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden. Wij leggen je in een uitgebreid 10-stappenplan haarfijn uit waar en hoe je moet beginnen met sparen voor een wereldreis. Geen zorgen, we’ve got you’re back!

Blijf jezelf motiveren en stel doelen

Zodra je gelooft dat je zelf de controle hebt om te veranderen, vindt er een mentale verandering plaats. Je gaat van “ik kan het niet omdat X of Y” naar “volgend jaar 1 juni vertrek ik“.

Als je niet gelooft dat je kunt reizen, zul je dat nooit doen. Je hoeft alleen de mentaliteit te veranderen, een positieve mindset forceren. Op zoek te gaan naar manieren, hoe klein ook, om je reisdromen waar te maken.

Ook jij kan veranderen

De verandering zit hem in het durven. Buiten je comfort zone stappen. Brutaal zijn. Jezelf motiveren. Je positieve mindset forceren. Gewoon naar je werkgever durven stappen en de vraag op tafel leggen: “Ik wil er volgend jaar een half jaar of een jaar tussenuit om te reizen, kan ik hier met je over praten”?

Geloof in jezelf

Als je meer wilt reizen, geloof dat dan. Weet dat je het kan. Weet dat het niet duur hoeft te zijn. Geloof in jezelf. Motiveer jezelf. Stop met nee te zeggen en begin alle manieren te vinden om ja te zeggen en maak je reisdromen waar.

Lees ook: 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

2 Shares
Copy link