WERELDREIZIGERS.NL
South Beach
Home » Wereldwijd » Reisgids Miami Beach | Wat te doen, must sees en reistips!

Reisgids Miami Beach | Wat te doen, must sees en reistips!

Miami Beach is een stad in het zuidoosten van Florida. De stad staat bekend om de mooie stranden en het bruisende nachtleven. Vrijwel iedereen die een rondreis door Florida maakt bezoekt Miami Beach. In Miami is tevens één van de Internationale luchthavens van Florida te vinden.

In Miami Beach zijn een aantal leuke dingen te zien en doen, luxe restaurants en een bruisend nachtleven. Miami Beach slaapt nooit! Mensen bezoeken Miami Beach vaak om diverse redenen. Sommige mensen zoeken een strandvakantie met een bruisend nachtleven maar je kan hier ook prima een rondreis starten of eindigen.

Lees ook: Top 5 zonnige winterbestemmingen | Heerlijk overwinteren doe je zo

Geografie

Miami Beach is een stad in Miami-Dade county met een kleine 100.000 inwoners. Over de geografie van Miami kan wat verwarring ontstaan. Miami ligt in het zuidoosten van Florida en wanneer men over Miami spreekt dan is dit meestal over de agglomeratie van uit 5 miljoen inwoners maar eigenlijk is Miami een stad met ruim 400.000 inwoners binnen de agglomeratie. Net als Miami is Miami Beach ook een stad binnen deze agglomeratie.

Miami Beach is een plaats in het oosten van Miami-Dade en wordt omgeven met water. Je bereikt de stad voornamelijk over bruggen. Ten westen vind je Biscayne Bay en in het oosten de Atlantische Oceaan. Miami Beach heeft een oppervlakte van circa 50 km2 waarvan ongeveer één derde uit land bestaat en twee derde uit water.

Wat zijn de 5 must sees in Miami Beach?

1. South Beach

Zeg je Miami dan zeg je natuurlijk Strand! Het parelwitte strand van South Beach behoort al jaren tot de mooiste stranden ter wereld. Het strand van South Beach is een bruisend strand waar je met regelmaat een bekende wereldster tegen kan komen. Overal en met name hier op het strand is het zien en gezien worden. Wandel vanuit het zuiden, bij de South Pointe Park Pier en loopt richting het noorden, over de boardwalk langs de stranden. Let hier vooral op de strandwacht torens, ze hebben allemaal een eigen stijl en kleur.

Gekleurde strandwachttoren op het strand van South Beach
Gekleurde strandwachttoren op het strand van South Beach

2. Ocean Drive

Tijdens je bezoek aan Miami Beach moet je minstens een paar keer wandelen over Ocean Drive. Deze straat is misschien wel één van de bekendste straten van Miami. Ocean Drive is circa 2 km. lang en met recht ”the place to be”! Langs deze kleurrijke straat vind je de hippe clubs, restaurants en bars. Je struikelt hier over de dure en luxe auto’s. Ocean Drive is tevens het hart van het Art Deco District. Loop deze straat minimaal één keer overdag maar ook zeker in de avond. Als het donker wordt zullen de Art Deco-gebouwen de bekende neonverlichting ontsteken.

Ocean Drive is het décor geweest in veel films en televisieseries. De meest bekende Tv-series zijn natuurlijk Miami Vice en CSI Miami maar ook de film Bad Boys is hier opgenomen.

Ocean Drive Miami Beach
Ocean Drive Miami Beach

3. Art Deco District

In Miami Beach vind je het Miami Beach Historic District, of de meer populaire naam, Miami Art Deco District. In dit gebied vind je de grootste verzameling Art Deco gebouwen ter wereld. De meeste van de gebouwen in dit gebied zijn gebouwd na, of aan het einde van de economische crisis (1929 – 1939) en de “Great Miami Hurricane” van 1926.

De gebouwen hebben voornamelijk rechte lijnen en ronde hoeken. Veelal zijn de gebouwen geschilderd in pasteltinten en voorzien van neonverlichting. De meeste gebouwen vind je langs Ocean Drive. Het Art Deco District is sinds 1979 een officieel Historic District.

Art Deco gebouwen met neonverlichting aan Ocean Drive
Art Deco gebouwen met neonverlichting aan Ocean Drive
Essex House (Henry Hohauser, 1938).
Essex House (Henry Hohauser, 1938).

4. Lummus Park

Lummus Park is een park in Miami Beach en ligt ten oosten van Ocean Drive tussen 5th en 15th Street. Het park bestaat uit grasvelden, palmbomen en sportveldjes. Op sommige plaatsen staan soms wat bars. Door het park loopt een promenade die aan beide kanten overgaat in een boardwalk. Leuk om te zien is “Muscle Beach” waar dagelijks veel mooie mensen samen komen om te trainen. Tegenwoordig is dit het gebied waar veel filmpjes voor Instagram of TikTok worden opgenomen.

Lummus Park Boardwalk - heerlijk om lekker te ontspannen en sporten
Lummus Park – heerlijk om lekker te ontspannen en sporten

5. Versace Mansion

In het Art Deco District staan honderden gebouwen maar enkele zijn net even bijzonderder dan andere. Aan 1116 Ocean Drive vind je Casa Casuarina, ook wel Versace Mansion genoemd. In 1992 kocht Gianni Versace dit huis waarna hij het liet renoveren en uitbreiden met een extra vleugelen zwembad. Op 15 juli 1997 werd de ontwerpen voor de deur van dit huis vermoord. Op dit moment is Casa Casuarina een hotel en restaurant. Je kan hier een reservering maken en een hapje eten maar pas op, een etentje is niet voor de kleine portemonnaie.

Versace Mansion aan 1116 Ocean Drive Miami Beach
Versace Mansion aan 1116 Ocean Drive Miami Beach

Andere dingen om te zien in Miami Beach

Holocaust Memorial

Op Meridian Avenue in Miami Beach vind je Holocaust Memorial. Dit gedenkteken is in 1984 bedacht door overlevende van de Holocaust en geopend in 1990. De plek van het Holocaust Memorial is op zichzelf gezien niet bijzonder en door de gemeente aangewezen tussen Meridian Avenue en Dade Boulevard.

Lincoln Road

Lincoln Road is een voetgangers gebied dat parallel loopt aan en tussen 16th en 17th Street. Tussen Washinton Avenue en Alton Road vind je een Mall met o.a. winkels, restaurants en galeries. Aan Lincoln Road vind je tevens het Colony Theatre.

Botanical Garden

De Miami Beach Botanical Garden is fraaie groene plek in deze bruisende stad. Je kan hier genieten van tropische bloemen, planten en bomen. Er worden hier o.a. lezingen gehouden, schilderlessen gegeven en yogalessen. Een mooie wandeling kan natuurlijk ook. Een bezoek aan de Miami Beach Botanical Garden is gratis.

Natuur in de omgeving

In de omgeving van Miami Beach vind je enkele ontzettend mooie natuurparken. Deze natuurparken zijn zeker een bezoek waard. Tijdens een zonvakantie in Miami Beach is een dagtocht naar de Everglades, Big Cypress National Preserve en/of Biscayne National Park sterk aan te raden.

Everglades National Park

Voor een bezoek aan de Everglades kan je een dagtocht reserveren bij één van de vele touroperators of een auto huren. De eerste organisaties met de beroemde airboats kom je al na 45 minuten tegen. De Everglades staan natuurlijk bekend om de vele Alligators in het gebied. Kijk onderweg maar eens goed in het water langs de weg, waarschijnlijk heb je er al een handje vol gezien voordat je bij de officiële ingang van Shark Valley Visitors Center aan bent gekomen.

Lees ook: Alle Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika | Lijst

Everglades National Park
Everglades National Park

Big Cypress National Preserve

Ten westen van de Everglades, ook langs Hwy 41, vind je het Big Cypress National Preserve. Direct langs Hwy 41 kan je heerlijk genieten van dit natuurgebied. Rij een stukje over de Loop Road of maak een korte wandeling over de Kirby Storter Boardwalk. Het is ook nog eens allemaal gratis!

Maak een heerlijk wandeling over de Kirby Storter Boardwalk
Maak een heerlijk wandeling over de Kirby Storter Boardwalk

Florida Key & Key West

Een van de meest indrukwekkende uitjes vanuit Miami Beach is een dagtocht naar Key West. Je kan deze ter plaatse reserveren maar je kan uiteraard ook een auto huren. De tarieven van huurauto’s is in Florida niet heel hoog. Je moet voor dit uitje wel een lange dag uitrekken want de rit naar Key West duurt zeker 2,5 tot 3 uur.

Tijdens de dagtocht naar Key West rijd je over de Overseas Highway door de Florida Keys. Hier kan je heerlijk genieten van de relaxte hippie-achtige sfeer met aan je ene hand de Oceaan en direct aan je andere hand de Golf van Mexico.

Key West is het meest zuidelijke deel de Verenigde Staten waarvan het Southernmost Point het (ongeveer) exact punt markeert. Bezoek in Key West de Old Town, Southernmost Point, maak een wandeling over Duval Street en Mallory Square. Geniet van de zonsondergang bij Sunset Pier of bezoek het Shipwreck Museum.

Southernmost Point – Het zuidelijkste plekje van de Verenigde Staten
Southernmost Point – Het zuidelijkste plekje van de Verenigde Staten

Wat is de beste reistijd voor Miami Beach

De beste reistijd voor een vakantie naar Miami Beach is van november tot en met april. In deze periode is het vaak droog en zijn de temperaturen en luchtvochtigheid lager dan de rest van het jaar. Hierdoor is Miami een stad waar mensen graag overwinteren. Een ander groot voordeel is dat de kans op een orkaan lager is. Het orkaanseizoen loopt namelijk van juni tot en met november. Je wilt natuurlijk liever niet dat je vakantie wordt verstoord door een enorme orkaan!

Meer over Miami

Uiteraard valt er naast de plekken in deze reisgids voor Miami nog veel meer te beleven in de omgeving. Wil je meer weten over Miami? Als je vragen hebt kan je deze ook stellen op het Miami Forum.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link