Wereldreizigers.nl
Home » Adverteren op Wereldreizigers.nl (Mediakit)

Adverteren op Wereldreizigers.nl (Mediakit)

wereldreiziger koffer

Wil je adverteren voor een zeer specifiek publiek? Dagelijks trekt Wereldreizigers.nl vele bezoekers die zich laten inspireren voor hun volgende reis. Een zeer leuke en enthousiaste doelgroep om voor te adverteren! Meer weten? Hieronder vind je meer informatie over onze website in een uitgebreide mediakit.

Over Wereldreizigers.nl

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

En nu je het super motiverende tekstje hierboven hebt gelezen, wil ik je graag nog uitleggen wie we zijn en waar we vandaan komen. Allereerst ben ik (Chris, 38) eigenaar van deze website. Samen met mij vrouw (Malou 32), run ik deze website. Maar de website gaat niet alleen over ons. Ons team bestaat namelijk uit een select groepje echte reisfanaten. Momenteel schrijven ongeveer 10 bloggers wekelijks nieuwe artikelen.

Samen met het team willen wij al het moois van de wereld zien en delen met onze lezers. We zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe, bijzondere reisbestemmingen. Elk jaar weer zoveel mogelijk prachtige plekken, activiteiten en landen van onze bucketlist afstrepen, we zouden ons leven niet anders kunnen voorstellen.

Op Wereldreizigers.nl delen de verschillende wereldreizigers graag hun reisverhalen en reistips met jou. Hierbij maakt het niet uit of je een kampeerder, backpacker, een flashpacker of een 5-sterren-hotel-genieter bent; er is voor iedere soort reiziger volop kwalitatieve content te vinden. Laat je inspireren door ervaren reizigers voor jouw volgende vakantie, stedentrip of misschien wel wereldreis!

Overzicht website statistieken Q4 2022

Website:

 • Aantal bezoekers (gemiddeld per maand): 310.000
 • Gemiddelde tijd op pagina: 3 minuten en 27 seconden.
 • Bounce percentage: 81%
 • ahrefs domein autoriteit: 46/100
 • Inkomende links: +- 5.000
 • Organische zoektermen: 139.000
 • Organisch verkeer: 88%
 • Direct verkeer: 8%
 • Overig verkeer (socials en verwijzingen): 4%

Socials:

 • Facebook pagina volgers: 15.000*
 • Facebook pagina leden (groepen): 24.000
 • YouTube Subscribers: 4.560
 • Instagram volgers: 7.800** (discontinued – pagina is begin 2022 verwijderd door aanhoudende onenigheid met Instagram over onze ‘vaste woon- en verblijf locatie’).

* Het bereik van berichten op ons Facebook kanaal varieert tussen de 45.000 en 130.000 per maand.

** (discontinued – onze Instagram pagina is aan het begin van 2022 verwijderd door aanhoudende onenigheid over onze ‘vaste woon- en verblijf locatie’). De algoritmes van Instagram zijn helaas niet in staat gebleken om goed om te gaan met ons reisgedrag. We werden keer op keer geconfronteerd met automatische blokkades en het kostte enorm veel tijd om de blokkades elke keer weer op te heffen. Gezien het feit dat content op Instagram slechts 24 tot 48 uur zichtbaar is en nauwelijks converteert, hebben we besloten om de pagina in zijn geheel te verwijderen.

Algemene website informatie

Google News geoptimaliseerd

We begrijpen dat zowel zoekmachines als adverteerders op zoek zijn naar stabiliteit en snelheid. Onze website is daarom volledig Google geoptimaliseerd en gebouwd volgens de allerlaatste snelheid- en SEO technieken van Google Core Web Vitals. Sinds april 2022 zijn we tevens succesvol aangemeld bij Google News. Verschillende artikelen zijn sindsdien in de Google News & Discover feed terecht gekomen.

Website autoriteit

Voor adverteerders is het belangrijk dat er voldoende bezoekers op een website komen. Anderzijds vinden adverteerders het belangrijk dat een website voldoende autoritair is. Een link verkrijgen vanaf een autoritaire website heeft namelijk meer waarde dan een link van een kleinere, minder autoritaire website. Website autoriteit bepaalt namelijk voor een groot deel ook je rankings in o.a. de Google resultaten.

Wereldreizigers.nl scoort bovengemiddeld qua website autoriteit. Met bijna 5000 volledig organisch verkregen inkomende links, inclusief vanaf enkele topdomeinen zoals Wikipedia, Wix en Google, is de website de afgelopen 2,5 jaar geklommen tot een domein score van 46/100 op ahrefs, ’s wereld grootste en meeste bekende SEO tool.

Kwaliteitsartikelen

Wereldreizigers.nl onderscheidt zich met andere websites in dezelfde niche met diepgaande kwaliteitsartikelen. Naast de eenvoudige top 7 en top 10 lijstjes die je op het internet veel tegenkomt, schrijven wij geregeld diepgaande artikelen over een product, bestemming of ervaring. Een aanzienlijk deel van onze blogs telt meer dan 3000 woorden.

Gedetailleerde website statistieken (dec 2022)

In het vierde kwartaal van 2022 ontving wereldreizigers.nl ongeveer 300.000 bezoekers per maand. Dit is 320% groei in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Sinds de lancering van de website in juni 2020 hebben we bijna elke maand het bezoekersrecord van de maand ervoor gebroken. Ook in december 2022 groeide de website met 12,2%, zoals hieronder in de afbeelding te zien.

Bezoekers Wereldreizigers.nl

Organisch vs direct vs verwijzend

Wat in Q4 van 2022 opvallend is aan de bezoekers-statistieken is dat niet alleen het organische verkeer erg hoog is (88%), het directe verkeer (8%) groeit het afgelopen jaar en staat daarmee ruim boven het verwijzende verkeer vanuit social media en andere websites (slechts 4%).

Terugkerende bezoekers

Het hoge percentage direct verkeer (8%) en de groei in het aantal terugkerende bezoekers (7,5%), zegt ons dat website bezoekers bekend raken met ons merk en steeds vaker zelf de domeinnaam in hun browser typen.

Demografie

Hieronder een basis overzicht van de demografie van Wereldreizigers.nl. De leeftijdsgroep 25-34 jaar is met 25% van het totaal sterk vertegenwoordigd. Een ander belangrijk en opvallend gegeven is dat maarliefst 55% van onze website bezoekers 35 jaar of ouder is. 58% van onze lezers is vrouw.

Nederland is in 2022 met 63% het best vertegenwoordigde land onder onze bezoekers, gevolgd door 18% uit België. In de laatste twee kwartalen van het jaar is het aantal bezoekers uit andere Europese landen door on-site vertaalmogelijkheden flink gegroeid. Ongeveer 14% van de bezoekers komt momenteel uit Duitsland, dit aantal groeit. De overige 5% bezoekers komt uit o.a. Frankrijk, Zweden, de Verenigde Staten en diverse andere landen binnen en buiten Europa.

Tarieven en mogelijkheden

Samenwerken of adverteren met Wereldreizigers.nl? Een compleet overzicht van alle mogelijkheden en bijbehorende tarieven kun je hier bekijken.

Opmerking: Marketingbureaus die met enige regelmaat Advertorial opdrachten kunnen verzorgen, krijgen (in overleg) 10 tot 20% korting, afhankelijk van het aantal opdrachten per jaar.

Voorwaarden advertorial:

 • Artikelen moeten raakvlak hebben met reizen.
 • Artikelen moeten een informatief en informeel karakter hebben.
 • Artikelen zijn professioneel geschreven en minstens 750 woorden.
 • Artikelen worden geplaatst met do-follow links.
 • Maximaal 2 do-follow links naar hetzelfde domein.

De overige voorwaarden kun je vinden in de prijslijst.

Samenwerkingen en persreizen

Daarnaast zijn er vele andere mogelijkheden op maat mogelijk, zoals een product-review. Ook persreizen behoren tot de mogelijkheden. Omdat we een gevarieerd team van bloggers hebben (in zowel leeftijd, geslacht als interesses) is er veel mogelijk, ook op (zeer) korte termijn.

Hieronder enkele voorbeelden van recente samenwerkingen:

Meer weten? Neem contact met ons op!

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link