WERELDREIZIGERS.NL
Home » Azië » Thailand » Koh Phangan | Wat te doen op dit prachtige eiland!

Koh Phangan | Wat te doen op dit prachtige eiland!

Dit eiland staat bekend om de Fullmoon Party, maar het heeft zoveel meer te bieden! Het wordt namelijk overspoeld met prachtige stranden, heldere wateren, waanzinnige uitzichtpunten en watervallen. Deze zijn het allemaal waard om te ontdekken en in deze blog vertel ik je over wat er te doen is. Je zult, net als ons, versteld staan van het feit hoe geweldig dit eiland is!

Plan hier je vakantie naar Azië

Waar te verblijven in Koh Phangan

Het is een groot eiland en eigenlijk heb je twee keuzes om te verblijven als je een beetje centraal wilt zitten; Thongsala en Haad Rin.

Wanneer je de Fullmoon Party gaat bezoeken is Haad Rin (locatie hier) de meest logische optie om te verblijven. Maak je overigens niet druk als dit volgeboekt is tijdens deze periode, want over de hele zuidkust rijden taxi’s die je met alle liefde naar het feest brengen en je zult ook zeker niet de enige zijn!

Tip: Verblijf bij So Good Hostel als je naar de Full Moon Party gaat. Zo zit je vlakbij de actie en rol je na een zware avond zo je bed in! Klik hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Haad Rin is gelegen in het oosten van het eiland, 30 minuten rijden vanaf de pier. Wanneer er geen Fullmoon Party is, is het erg rustig. De strandtenten zullen vol zitten, maar voor de rest is er in het centrum niet veel te beleven. Het is wel ideaal om een scooter te hebben wanneer je hier verblijft, zodat je toch de vrijheid hebt om eventueel ergens anders te eten of het eiland te ontdekken.

In Thongsala (locatie hier) daarentegen is het gedurende de hele maand levendig. Je vindt hier namelijk de meeste bars, restaurants en food-courts. Sla de Phangan Food Court (locatie hier) niet over, want hier vind je een geweldige variatie aan eten voor lage prijzen. Een andere kleine food-market die je kan bezoeken hier is Pantip Food Market (locatie hier) waar je ook de meeste barren vindt en elke zaterdag wordt er zelfs een Saturday Walking Street Market georganiseerd waar de streetfood liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Tip: Een fijn verblijf in Thongsala is Phangan Island View. Klik hier voor prijzen en beschikbaarheid.
Verblijf je liever in een mooi resort? Dan is Da Kanda Resort het verblijf voor jou! Klik hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Stranden

Van alle drie de eilanden aan de zuidelijke oostkust van Thailand, is het Koh Phangan die de meest heldere en blauwe wateren bezit. De hele dag kan je op de scooter zitten, van strand naar strand hoppen en je zult ze zeker nog niet allemaal gezien hebben. Hieronder zetten we een paar stranden die je zeker bezocht moet hebben tijdens jouw tijd op het eiland.

1. Haad Rin Beach

Dit strand wordt vooral bezocht tijdens de Full Moon Party die hier elke maand één keer plaatsvindt. Wanneer je overdag dit strand bezoekt en alleen de golvende zee hoort in plaats van de oorverdovende muziek, zul je zien dat dit strand eigenlijk heel mooi is. Het twee kilometer lange strand heeft heldere wateren en is erg ondiep; perfect voor kinderen dus. Kies voor een plekje in de schaduw of smeer jezelf gedurende de dag erg goed in, want op dit strand is de kans dat je verbrand enorm hoog.

Naast het relaxen op het strand zijn er ook wateractiviteiten die je kan ondernemen. Veel toeristen kiezen voor de jetski terwijl anderen actief de kayak op springen en de stranden aan de andere kant van de uiteindes ontdekken. Een paar van deze stranden zijn; Head Khontee (locatie hier) en Haad Yuan (locatie hier). ‘s Avonds kan je op dit strand gezellig een drankje doen of uiteten gaan in één van de strandtenten.  

Haad Rin Beach | Wat te doen op Koh Phangan
Haad Rin Beach | Wat te doen op Koh Phangan

2. Chalok Lam Beach

Dit is één van de meest verrassende stranden die ik ontdekt heb in Thailand. Het strand kan je alleen bezoeken met de scooter aangezien deze in het noorden van het eiland ligt. Een scooter huur je op het eiland voor ongeveer 250 baht (ongeveer 6,80 euro) per dag.

Op een mooie zonnige dag zie je verschillende kleuren blauw in het water en heb je uitzicht op een ander wit zandstrand. Ook dit strand begint ondiep en hierdoor is het net zo helder als drinkwater. Door de boten die in het water liggen met hun prachtige Thaise bloemen is dit echt een sereen plekje.

Chalok Lam Beach | Wat te doen op Koh Phangan
Chalok Lam Beach | Wat te doen op Koh Phangan

3. Thong Nai Pan Beach

Heb je nog geen genoeg gehad van alle witte zandstranden en helderblauwe wateren? Bezoek dan Thong Nai Pan Beach (locatie hier). Deze is gelegen in het oosten van het eiland en de weg ernaartoe is waanzinnig mooi. Je waant je tussen de palmbomen en na de stijle wegen heb je uitzicht over de blauwe Golf van Thailand.

Je kan er ook voor kiezen om het zusje van Thong Nai Pan Beach te bezoeken, namelijk; Thong Nai Pan Yai (locatie hier). Het is hier wat drukker en de wateren hebben dezelfde kleur, maar Thong Nai Pan Beach heeft witter en fijner zand. Iets wat goed is om op te merken bij deze stranden is dat het hier super schoon is en je hebt uitzicht over de hoge bergen van Koh Phangan.

Thong Nai Pan Beach | Wat te doen op Koh Phangan
Thong Nai Pan Beach | Wat te doen op Koh Phangan

4. Zen Beach

Het water is hier niet zo helder als aan de noord- en oostkust, maar er is een goede reden om dit strand te bezoeken. Het is een groot strand waar veel hippies en yoga beoefenaars op afkomen om hun dag af te sluiten met de zonsondergang. De hele sfeer rondom de zonsondergang is iets wat je gezien moet hebben. Het is enorm sfeervol en daarom erg leuk om met een groepje te bezoeken, aangezien je hier ook veel gezellige strandtentjes hebt die hun decoreren en stemmige muziek afspelen.

Zen Beach | Wat te doen op Koh Phangan
Zen Beach | Wat te doen op Koh Phangan

Full Moon Party

Hét feest waar vele reizigers hun reisroute voor aanpassen om dit mee te kunnen maken. Elke maand wordt dit feest georganiseerd tijdens volle maan en er komen hier zo’n 20.000 tot 35.000 bezoekers van over de hele wereld op af om het leven te vieren. Het is het grootste feest van heel Azië en velen willen dit van hun bucketlist afstrepen. Het is zeker een groot spektakel en tof om het ooit eens in je leven mee te hebben gemaakt.

Overal waar je kijkt zijn gigantisch veel mensen, ook op de straten gelegen voor de ingang van het strand. Hier kan je voornamelijk je drank en snacks kopen, maar de echte fanaten zullen hier hun lichaam onder schminken met lichtgevende schmink.

Goed om te weten: je kaarten koop je bij de ingang van het strand en kosten 200baht (ongeveer 5,45 euro).

Full Moon Party | Wat te doen op Koh Phangan
Full Moon Party | Wat te doen op Koh Phangan

Half moon Party

Naast de Full Moon Party bestaat er ook de Half Moon Party. Overigens is deze niet op het strand georganiseerd, maar in de jungle en het feest wordt verdeeld over twee volle dagen. Schrik niet van de prijs, want deze ligt aanzienlijk hoger dan die van de Full Moon Party. Als je zeker weet dat je wilt gaan, koop je tickets dan online in verband met meerdere aanbiedingen.

Andere feesten

Koh Phangan staat naast de Full Moon Party ook in het algemeen bekend om een echt party eiland. Meerdere keren per week worden er namelijk grote feesten gehouden in de jungle en op afgelegen eilanden en stranden. Maak je niet druk om het feit dat er weinig hierover te vinden is op internet, want op het moment dat je Koh Phangan binnenkomt zul je overal flyers op de muur vinden met alle benodigde informatie.

Scooter rijden op het eiland

De waanzinnige uitzichten die je zult zien tijdens je rit over het eiland zijn geen geheim. De wegen die je doorrijdt onthullen vaak de meest waanzinnige vergezichten en het is een hele ervaring om van plek naar plek te rijden.

Scooteren door de prachtige omgeving | Wat te doen op Koh Phangan
Op de scooter door de prachtige omgeving | Wat te doen op Koh Phangan

Plekken die het waard zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de Phaeng Noi Waterval (locatie hier) die in het Koh Phangan National Park ligt. Dit is een trekking waar je meerdere poelen tegenkomt en beloond wordt met een uitzicht over het eiland. Trek wel stevige schoenen aan en dus geen badslippers!

Iets verderop ligt Paradise Waterfall (locatie hier) die gemakkelijk te bereiken is vanaf de ingang, mocht je je goede schoenen zijn vergeten. Een ander punt die je kan bezoeken is Bottle Beach Viewpoint (locatie hier). Het is ook een goed alternatief voor Bottle Beach, aangezien de weg hiernaartoe wat grimmig kan zijn.

Op de scooter door de prachtige omgeving | Wat te doen op Koh Phangan
Op de scooter door de prachtige omgeving | Wat te doen op Koh Phangan

Tip: Bezoek de watervallen van Koh Phangan niet in het droogseizoen. Er zal dag geen water stromen in de watervallen.

Sluit je dag op de scooter zeker af bij Amsterdam Bar (locatie hier). Dit is een bar die perfect gelegen is voor een prachtige zonsondergang en waar je kan chillen met een lekker drankje of snack. Let op; het wordt wel erg druk dus zorg dat je je plekje vroeg genoeg bemachtigd.

Zonsondergang Amsterdam Bar| Wat te doen op Koh Phangan
Zonsondergang Amsterdam Bar | Wat te doen op Koh Phangan

Plan hier je vakantie naar Azië

Isa

Mijn naam is Isa en sinds mijn 19de reis ik al de wereld over! Er is niets beter dan een nieuwe cultuur leren kennen of eindelijk die bijzondere bezienswaardigheid met eigen ogen zien. Mijn passie voor reizen is zo groot dat ik op dit moment mijn leven als digital nomad aan het opbouwen ben en mijn ogen openhoud voor een fijn thuis in het buitenland!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link