Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Nederland » Thermae 2OOO | Wellness in Limburg

Thermae 2OOO | Wellness in Limburg

Een dagje wellness in Limburg? Dan denk je natuurlijk meteen aan wellnesscentrum Thermae 2OOO, gelegen op de top van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Een dag Thermae 2OOO voelt als een vakantie. Je gaat eventjes offline en neemt de rust en tijd voor jezelf. Dompel onder in de thermale binnen- en buitenbaden, relax in één van de vele sauna’s, neem een ontspannende massage en sluit je dag af met een hapje en drankje. Als trouwe Thermae 2OOO bezoeker vertel ik je graag wat je kunt verwachten van deze spa.

Tip: Lees ook het blog over 7x to do’s in Valkenburg aan de Geul. Een heel gezellig, historisch stadje waar genoeg te bezichtigen is. En natuurlijk leuk in combinatie met een bezoek aan Thermae 2OOO.

Thermale binnen- en buitenbaden

Niet iedereen realiseert dit tijdens zijn of haar bezoek, maar als je regelmatig in Thermae 2OOO bent geweest dan weet je dat dit een bijzondere plek is. Het water is namelijk thermaal water dat zo’n 40.000 jaar afgesloten is geweest van invloeden van buitenaf. Er liggen 3 eeuwenoude bronnen die hedendaags worden gebruikt voor het thermale water in de binnen- en buitenbaden én voor het drinkwater. Dat dit water puur is, voel je na een bezoek. Je huid voelt super zacht. Het water in de binnen- en buitenbaden is 32°C, dus het hele jaar door kun je hier heerlijk vertoeven. In de baden bevinden zich ook diverse whirlpools, waar de temperatuur nog een stuk oploopt. Naast het grote binnen- en buitenbad is er ook nog een oefenbad (binnen) waar activiteiten zoals floating en aquafit plaatsvinden. Tijdens een bezoek aan Thermae 2OOO kun je je hiervoor aanmelden.

Wellness Limburg | Het buiten- en binnenbad zijn met elkaar verbonden.
Het buiten- en binnenbad zijn met elkaar verbonden.

Ligweide met terrassen

Rondom de buitenbaden bevind zich een mooie, grote ligweide waar je (wanneer het zonnetje schijnt) heerlijk kunt relaxen. Recentelijk zijn hier 2 nieuwe whirlpools geplaatst waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over het heuvellandschap van Valkenburg aan de Geul. Daarnaast bevind zich hier een panoramagebouw met zonneterras ‘The Food Truck’, verschillende rustruimtes en een grote panoramasauna ‘Infinitum’.

Thermae 2000 | In de zomer kun je hier heerlijk genieten van het uitzicht!
In de zomer kun je hier heerlijk genieten van het uitzicht!

Uitgebreid saunalandschap

Deze spa in Limburg heeft een enorm aanbod aan verschillende sauna’s. Er zijn maar liefst 9 sauna’s (zowel binnen als buiten) en 2 stoombaden. Daarnaast vind je in het saunalandschap ook verschillende rustruimtes, een koud bad, (stort)douches en scrubzout. De panoramasauna ‘Infinitum’ is de grootste sauna in Thermae 2OOO. Deze biedt ruimte voor zo’n 100 mensen. Er zijn ook genoeg kleine sauna’s die een intiemere sfeer creëren. Omdat er zoveel aanbod en ruimte is hoef je niet bang te zijn dat er geen plek is. De ervaring leert dat er een goede doorstroom is.

Wellness Limburg | Het koude bad bij het saunalandschap van Thermae 2OOO
Het koude bad bij het saunalandschap van Thermae 2OOO.

Opgietingen

In diverse sauna’s worden opgietingen gegeven. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je op tijd bij de juiste sauna aanwezig bent. Tijdens de opgieting worden er scheuten water op de stenen gegoten, het water verdampt en daardoor stijgt de luchtvochtigheid in de sauna. Dit heeft als gevolg dat de sauna steeds warmer en intenser wordt. Uiteraard kun je de sauna op ieder moment verlaten.

Wellness Limburg | De geheel nieuwe panoramasauna genaamd "Infinitum".
De geheel nieuwe panoramasauna genaamd “Infinitum”.

Wellness behandelingen

Een bezoek aan Thermae 2OOO maak je helemaal compleet als je kiest voor een massage of schoonheidsbehandeling. Zo fijn! Je kunt dit vooraf (online) boeken of ter plekke bij een van de recepties. Met je badjas en slippertjes loop je op het afgesproken tijdstip vanuit het zwem- of saunalandschap naar de schoonheidssalon waar een super relaxte sfeer hangt. Het aanbod van massages en schoonheidsbehandelingen is reuze, dus bereid je voor op de nodige keuzestress. Naast deze behandelingen kun je in de schoonheidssalon ook terecht voor hypnotherapie, diverse workshops gericht op mentaal welzijn en het shoppen van hun eigen verzorgingslijn Thermae For Me.

Wellness Limburg | In de schoonheidssalon kom je helemaal tot rust.
In de schoonheidssalon kom je helemaal tot rust.

Restaurants en hotel Thermae 2OOO

Één dagje wellness Maastricht niet genoeg? Begrijpelijk! Aangrenzend aan de wellness ligt het 4-sterren wellness hotel Limburg. Vanuit het hotel loop je (weer heerlijk met je badjas) naar het wellnesscentrum. Wanneer je een hotelovernachting boekt, dan kun je 2 dagen gebruik maken van het wellnesscentrum.

En last but definitely not least: food! In Thermae 2OOO vind je maar liefst 5 restaurants die allemaal hun eigen charme hebben. Restaurant Senses biedt ruime keuze uit salades, hoofdgerechten en desserts, Bread & Bites is perfect voor een heerlijke lunch, The Loungebar serveert lekkere smoothies en Limburgse vlaai, The Foodtruck (op het dakterras buiten) daar ga je naartoe voor lekkere panini’s en pokébowls en bij Restaurant Pure kun je high class dineren.

Heerlijk eten op het terras van Restaurant Pure!
Heerlijk eten op het terras van Restaurant Pure!
Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link