Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Amerika » Nicaragua » Granada, Nicaragua | 5 tips voor de leukste activiteiten

Granada, Nicaragua | 5 tips voor de leukste activiteiten

Wanneer je gaat backpacken in Nicaragua mag je Granada zeker niet overslaan. Deze koloniale, kleurrijke stad staat ook wel bekend als één van de mooiste steden van Midden-Amerika. Daarnaast is het dé perfecte uitvalsbasis voor verschillende dagtrips in de omgeving. In onderstaand blog geven wij 5 tips voor leuke activiteiten tijdens je bezoek aan Granada.

1. Verken het centrum van Granada

Granada is een heerlijke stad om in rond te dwalen. De hoogtepunten van deze stad?

De Catedral de Granada

Een knalgele kathedraal gelegen op het centrale plein van de stad. Dit plein is een verzamelplek voor zowel lokale bewoners als toeristen. 

Iglesia de la Merced

Deze kerk is oorspronkelijk gebouwd in 1539 en hierna meerdere keren herbouwd. Wanneer je de toren van deze kerk beklimt, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Granada Nicaragua
Het uitzicht vanuit Iglesia de la Merced, het gele gebouw in de verte is De Catedral de Granada

Avenia La Calzada

Avennia La Calzada is misschien wel de meest toeristische straat van Granada. Hier vind je gezellige cafés, restaurantjes en winkels.

Chocomuseo

Nicaragua staat bekend om het groeien en exporteren van cacao. In het chocolademuseum leer je op een interactieve manier over de processen hiervan.

2. Borrelende lava bij vulkaan Masaya

Een actieve vulkaan waarbij je de lava ziet borrelen? Dat wilde ik zeker niet missen tijdens mijn bezoek aan Granada, Nicaragua! Vanuit het hostel boekte wij een tour naar de Masaya vulkaan, waar dit spektakel te zien is.

Met een busje werden we bij ons hostel opgehaald en naar de kraterrand gebracht. Dat is nogal een luxe als je normaal gesproken gewend bent om vulkanen op te moeten wandelen. Onderweg stopten we bij een museum waar we alles leerde over het ontstaan van vulkanen, wat erg interessant was, vervolgens reden we door naar de top van de vulkaan.

Masaya vulkaan
Borrelende lava in de Masaya vulkaan

Tip: Bezoek de Masaya vulkaan in de avond, dan kun je de lava het best zien.

Terwijl ik over de rand van de vulkaan gluurde, geloof ik mijn ogen niet. ‘Holy sh*t’, geen woorden omschrijven hoe onwerkelijk het is om lava onder je te zien borrelen. Het is een natuurgeweld en tegelijkertijd is het prachtig. Je krijgt per groep ongeveer 10 à 15 minuten de tijd om de vulkaan te bewonderen en dat vliegt zo voorbij, dus maak er goed gebruik van.

Dit korte bezoek is echter dubbel en dwars de moeite waard. Wanneer krijg je nu de kans om lava te zien borrelen?! Nou waarschijnlijk nooit meer.

Lees ook: Must do: vulkaan boarden in Nicaragua

3. Beklim vulkaan Mombacho

Op drie kwartier rijafstand van Granada ligt het Mombacho Volcano Natural Reserve. Hier kun je verschillende hikes maken op en rondom de vulkaan(krater). Tijdens deze wandeling(en) heb je te maken met verschillende ecosystemen. Zo ben je het ene moment in het tropisch regenwoud, bevindt je je daarna in een open vlakte en weer een uur later sta je tussen de hoge rotsen. Vanuit de top van Mombacho heb je uitzicht op Granada en de omliggende eilanden.  

uitzicht op eilanden granada
Mombacho Volcano Natural Reserve met uitzicht op de eilanden van Granada

4. Het meer van Apoyo

Hoewel Granada zelf aan een meer ligt is dit niet de ideale plek om te zwemmen en relaxen. Wil je dit wel graag doen tijdens je bezoek aan Granada, Nicaragua? Dan is het aan te raden om een dagtrip te maken naar Laguna de Apoyo. Dit vulkanische meer is op sommige plekken aan de waterrand verwarmd waardoor er een natuurlijke hot tub ontstaat. Daarnaast is het gewoon een heerlijke plek waar even helemaal niks hoeft, en dat allemaal op maar 30 minuten rijafstand van Granada. 

5. Spaanse cursus Granada

Wil je tijdens het reizen door Nicaragua Spaans leren? Dan zit je in Granada helemaal goed! Er zijn een aantal organisaties in Granada die Spaanse cursussen aanbieden, zelf koos ik voor de organisatie On-stage. Vooraf aan de les wordt je Spaans niveau getest op basis van een gesprekje, hierna worden de lessen op jouw niveau afgestemd. De lessen zijn in de meeste gevallen 1-op-1.

Je kunt ervoor kiezen om alleen lessen te volgen, maar het is ook mogelijk – en heel leuk zelfs – om gedurende je Spaanse cursus bij een lokale familie te verblijven. Hierdoor wordt je letterlijk ‘gedwongen’ om Spaans te spreken waardoor het leren een stuk sneller gaat. 

Spaanse les Granada
Spaanse les in Granada

De school selecteert de gastgezinnen nauwkeurig en hebben hier meestal ook een jarenlange samenwerking mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over waar je terecht komt. Zelf verbleef ik bij een zeer gastvrije familie met drie kinderen, waar er goed voor mij werd gezorgd. Zo kreeg ik drie maaltijden per dag en had ik een privéslaapkamer. 

Een week lang volgde ik elke dag (ma-vr) Spaanse les tussen 09.00 en 13.00 uur, daarnaast besteedde ik nog ongeveer 1 uur per dag aan mijn huiswerk. Voor de rest van de dag kon ik lekker de stad ontdekken. Een Spaanse cursus met verblijf is een hele leuke manier om kennis te maken met de cultuur, taal en stad. 

Backpacken Nicaragua

Wil jij weten welke plekken in Nicaragua, naast Granada, nog meer de moeite waard zijn om te bezoeken?

Lees dan ook: Backpacken in Nicaragua | Reisroute en tips

Avatar foto

Lieke Thijssen

?️ Latin-America lover
??‍? Travel & hospitality copywriter
? Next: West Coast Mexico

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link