WERELDREIZIGERS.NL
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Shasta-Trinity National Forest, Californië | UFO’s, Bigfoot en mysteries

Shasta-Trinity National Forest, Californië | UFO’s, Bigfoot en mysteries

Bij vele reizigers staat een roadtrip door Californië in de Verenigde Staten hoog op de verlanglijst. Logisch, want Californië heeft zoveel moois te bieden! Bekend om zijn megasteden, zoals Los Angeles en San Francisco, prachtige stranden en zelfs een stukje legendarische Route 66. Ook de nationale parken, zoals Sequoia en Yosemite National Park trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Maar iets verder naar boven, in het noordelijke deel van Californië, ligt een verborgen parel: Shasta-Trinity National Forest.

Shasta-Trinity National Forest

Helemaal in het noorden van Californië, dichtbij de staatsgrens met Oregon, ligt Californië’s grootste nationale bos: Shasta Trinity National Forest (Google Maps locatie hier).

Shasta-Trinity op de kaart | Shasta-Trinity National Forest
Shasta-Trinity op de kaart | Shasta-Trinity National Forest

Met zijn bijna 900.000 hectare, honderden meren en 5 wildernisgebieden is het een ware natuurervaring! Dit gebied is een paradijs voor iedereen die houdt van vissen, paardrijden, jagen, klimmen of wandelen. Vanwege de vele wandelingen zijn ook wij hier beland op onze roadtrip door de VS.

Wie zijn wij?

In oktober 2021 vertrokken mijn vriend Ryan en ik (Ilse) op een roadtrip door Amerika. We zijn begonnen met het bewandelen van de Pacific Crest Trail, maar hevige bosbranden in Californië maakten het onmogelijk om verder te wandelen. In september 2021 werd namelijk bekendgemaakt dat alle nationale parken in Californië gesloten worden vanwege de Dixie Fire. Deze brandhaard werd zelfs de op één na grootste brand in de geschiedenis van de VS!

Ilse | Shasta-Trinity National Forest
Ilse | Shasta-Trinity National Forest

Noodgedwongen maakten we een plan B: We huren een auto en rijden naar Pittsburgh, Pennsylvania. Daar zouden we midden november arriveren om Thanksgiving met Ryan’s familie te vieren. We huurden een witte Toyota 4-Runner, bouwden een bed achterin de auto en vertrokken met de horizon: On the road!

Natuurrampen in de VS – De bosbranden in de VS worden elk jaar erger en erger. Helaas zijn natuurbranden geen uitzondering in de VS: De West Coast – en feitelijk het gehele westen – heeft tijdens de zomermaanden vaak met bosbranden te maken. Maar volgens locals starten de branden steeds vroeger, duren ze steeds langer en zijn ze moeilijk te bestrijden.

Vooral Californië heeft hier erg onder te lijden, met zijn extreme droogtes. Hou dit best in je achterhoofd als je Californië bezoekt: Het kan zomaar zijn dat je je plannen moet wijzigen vanwege de extreme natuuromstandigheden.

Gebied getroffen door bosbranden in Californië
Gebied getroffen door bosbranden in Californië

Het mysterie van Mount Shasta

Gelukkig waren de branden in Shasta-Trinity dat moment onder controle. De eerste dagen van onze roadtrip brachten we hier door. In Shasta’s City Park namen we de tijd om te rusten, te stretchen en wat te frisbeeën – in een auto zitten is knap lastig voor de spieren!

Hier kan je ook heerlijk vers bronwater drinken, rechtstreeks stromend uit de berg. Velen geloven dat dit bronwater magische krachten heeft. Zo zagen we sommigen hun auto met tientallen grote waterflessen vullen.

Dit park is ook een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, yogi’s, hippies en andere gelijkgestemde zielen. Shasta is een absolute spirituele trekpleister! Maar hoe prachtig het bos en de meren ook zijn, de meeste toeristen zijn hier voor de dominante Mount Shasta. Deze berg is de absolute kers op de taart en is méér dan het bezoeken waard…

Inheemse legendes

‘S avonds sliepen we aan de voet van Mount Shasta. We vonden een prachtig kampeerplekje in het bos op een open plek. Onderweg vertelde Ryan me meer over deze mysterieuze berg. De inheemse Amerikanen aanbidden deze plek al eeuwenlang.

De kampeerplek | Shasta-Trinity National Forest
De kampeerplek | Shasta-Trinity National Forest

Verschillende inheemse stammen en culturen kennen legendes en mythes over deze berg. Zo zou de grote geest Skell deze berg gemaakt hebben. Hij woont op de top van de berg en overziet het aardse leven.

De berg is hét symbool voor schepping en leven. Daarom eren velen de berg met rituelen en offers, tot op de dag van vandaag. Maar niet alleen de inheemse stammen hechten belang aan de berg: Ook fans van het spirituele en het buitenaardse komen deze berg opzoeken.

De berg en zijn vele inwoners

Tijdens het koken op ons nieuwe fornuis – Leve Walmart! – luisterden we naar een radioshow over de bergketen. Ze spraken over de legende van de Lemurianen, een eeuwenoud volk wiens land in de oceaan gezonken is. De Lemurianen besloten dan maar om een nieuwe stad te bouwen onder, jawel, Mount Shasta. Deze ondergrondse stad, genaamd Telos, zou tot op heden nog steeds bestaan.

Mount Shasta
Mount Shasta

Elk jaar opnieuw duiken er ooggetuigen op, die contact maakten met de Lemurians: Grote, elf-achtige wezens met spirituele krachten. Het zal je dus niet verbazen dat het gebied barst van de edelstenen winkels, yoga retraites, helderzienden en handlezers.

Ilse aan het lezen | Shasta-Trinity National Forest
Ilse aan het lezen | Shasta-Trinity National Forest

Als dat nog niet genoeg is, gaan er ook verhalen over UFO’s en Bigfoot de ronde. Ik sta open voor veel, maar als semi-nuchtere Belg wist ik niet goed wat te maken van dit alles.

Na het eten kropen we in onze slaapzakken en bewonderden we de sterrenhemel tot we in een diepe slaap vielen. Toen ik ‘s nachts wakker werd om te plassen, was ik toch extra op m’n hoede, maar alles verliep vreedzaam!

De volgende morgen werden we zachtjes wakker en keken we op naar de bergtop. Toen ik deze slapende vulkaan zag in de vroege ochtend, met enkele rozige wolken die rond de top zweefden… Zou ik bijna de verhalen geloven. 😉

Lees ook: Overlanden in Amerika en Canada | De ultieme roadtrip route voorbereiden

Avatar foto

Ilse Praet

10 jaar geleden beleefde ik mijn eerste wandeltocht in Zweden. Sindsdien ben ik aan het wandelen verslingerd. Kamperen onder de sterren, zwemmen in ijskoude meren en proeven van puur bergwater! Sinds kort reis ik full-time door Amerika met mijn vriend Ryan in zijn Dodge minivan. Samen schrijven en verfilmen we onze avonturen en genieten we van alles wat de natuur te bieden heeft.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link