Wereldreizigers.nl
instagram pagina verwijderd
Home » Reisnieuws » Instagram verwijderd Wereldreizigers.nl pagina – Wat nu?

Instagram verwijderd Wereldreizigers.nl pagina – Wat nu?

Ik schrijf dit bericht met veel tegenzin omdat elk toetsaanslag aan energie die ik aan dit verschrikkelijke bedrijf spendeer er één teveel is. Ik krijg de laatste tijd regelmatig vragen van onze lezers, dat het niet meer lukt om onze pagina op Instagram te vinden.

Velen van jullie hebben waarschijnlijk op een Instagram knop ergens op onze website gedrukt, in de hoop dat je op onze Instagram pagina terecht zou komen om deze te volgen.

Ik heb helaas slecht nieuws voor jullie. Instagram heeft onze pagina verwijderd.

Instagram heeft onze pagina zonder opgave van reden verwijderd / verbannen.

Talloze pogingen om deze terug online te krijgen, zijn mislukt.

Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen die veel tijd en energie steekt in het platform.

Instagram kan al je werk met één druk op de knop verwijderen – dat is een feit.

Chris – Wereldreizigers.nl

Ruim een jaar werk en 4.800 volgers zijn hiermee in één klap door het putje gespoeld.

Algoritmes snappen er niets van

Omdat we zoveel reizen, zijn we eigenlijk nooit lang op één plek. En omdat we geen groot bedrijf zijn die iemand inhuurt om de social media kanalen vanuit bijvoorbeeld Nederland bij te houden, begreep het algoritme van Instagram niet wie we waren en waar we woonden.

Keer op keer kregen we meldingen dat onze ‘woon en verblijfplaats’ op basis van ons IP- en reisgedrag niet kon worden vastgesteld en werden we zonder pardon uitgesloten van onze eigen Instagram pagina.

Vervolgens kom je in automatische proces terecht om deze terug online te krijgen. Je moet van alles opsturen, waaronder een bewijs van inschrijving bij het KVK en kopieën van je paspoort. Heftig.

Instagram negeert vragen

Daarna valt het echter volledig stil aan hun kant. Ik heb meermaals contact gezocht met de vraag waarom mijn pagina is verwijderd. Nergens werd meer op gereageerd. Tientallen reminders zijn verstuurd, ook via Facebook’s Business systeem. Ik krijg gewoon letterlijk de silent treatment. Na wat Google zoekopdrachten kom ik erachter dat er duizenden mensen, websites en bedrijven zijn die hetzelfde is overkomen… Bijna niemand lukt het om de pagina terug online te krijgen.

Plotseling, enkele maanden later, was de pagina ineens weer online. Dit duurde echter niet lang. Het duurde slechts enkele weken voordat het algoritme ons tijdens onze reis in Amerika er weer uitgooide. Ik update mijn woonplaats nogmaals naar Amerika, en hoop dat het goedkomt. Enkele weken ging dit goed, tot de volgende blokkade. We waren inmiddels ook weer drie staten verder…

Keer op keer moet je die hele molen door om je pagina weer online te krijgen. Van alles opsturen, geen reactie krijgen, geen customer service. Gewoon vechten tegen een algoritme, machteloos dus.

Na 6 maanden vechten tegen dit verschrikkelijke algoritme en proberen om iemand te spreken te krijgen via de mail, de website of telefonisch, hebben we het opgegeven. Het kostte teveel tijd om onze pagina elke keer terug online te krijgen en we vinden dat Instagram pagina’s zoals die van ons, echt schofterig behandeld.

Slechte algoritmes. Niemand die je kunt spreken. Geen antwoorden op support vragen. Gewoon een dikke middelvinger.

We hebben daarom besloten om Instagram niet meer te gebruiken. Het converteerde naast de snelle groei in volgers toch al nauwelijks. Het was onze energie niet meer waard.

Instagram is een gesloten systeem

Realiseer je dat Instagram voornamelijk bedoeld is als een gesloten systeem. Dat wil zeggen dat kanalen zoals Instagram er álles aan doen om je langer op het platform te houden zodat je zo veel mogelijk reclame consumeert, reclame waaraan ze veel geld verdienen. Oneindig scrollen dus.

Uitgaande links plaatsen is daarom bewust onhandig gemaakt (link in bio) en in stories zijn mensen er simpelweg niet op uit om door te klikken naar je website. Men wil gewoon lekker scrollen en korte updates te zien van anderen. Het is een gewoonte geworden.

Dit is niet mijn mening, dit is een feit. Dit feit is namelijk zeer goed terug te zien in datasets en statistieken. Er zijn al veel onderzoeken afgerond die dit onderbouwen. Lees bijvoorbeeld eens: DIGITAL 2022: SOCIAL MEDIA REFERRALS van de website Datareportals.

Kortom: verspil je tijd niet aan dit verschrikkelijk social media platform. Richt je reisblog op Google of op social media platformen die wel converteren. Just a tip 😉

Je kunt niet winnen van machtige multinationals

Laat dit alsjeblieft een les zijn voor iedereen met een website die ook veel tijd en energie in Instagram steekt… Laat één ding glashelder voor je zijn:

  • Alles wat je op Instagram doet, verdwijnt binnen 48 uur van de tijdlijn.
  • Alles wat je op Instagram doet, is niet van jou.
  • Instagram verdient geld over jouw rug, jouw harde werk.
  • Instagram kan zonder opgave van reden jouw hele pagina verwijderen.
  • Vechten tegen een machtige multinational is zinloos.

Steek de energie liever in je eigen website – waar de content een veel langere levensduur heeft en jijzelf kunt bepalen wat ermee gebeurt.

Chris – Wereldreizigers.nl

Opgelucht

Achteraf ben ik eigenlijk wel blij dat Instagram onze pagina heeft verwijderd. De Instagram pagina van Wereldreizigers.nl kostte me veel tijd om te onderhouden en ook al hadden we duizenden volgers, converteren naar website bezoekers of inkomsten genereren deed het eigenlijk nauwelijks.

Het platform is dan ook vooral ontworpen om hersenloos te scrollen en tussendoor zo veel mogelijk reclame te consumeren (sorry, fans van Instagram). Dus ik haal nog maar een keer mijn schouders op en ga weer verder met mijn leven…

Doei Instagram!

Avatar foto

Chris

Owner of Wereldreizigers.nl | Discover the world!
– Travelled 3+ months per year, 10 years in a row
– Travelled a year in USA & Canada in 2022

Stubborn & decisive world traveller
– Life is short, make the most out of it in literal sense.
– Never take no for an answer.
– If you think about it, DO IT!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link