Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » Je wil langdurig reizen: ga je alles opgeven of hybride reizen?

Je wil langdurig reizen: ga je alles opgeven of hybride reizen?

Je wil graag reizen. Een wereldreis maken. Maar ga je alles opgeven, of ga je reizen en werken tegelijk, oftewel hybride reizen? Wanneer je je in mijn leven begeeft, is het net alsof iedereen zijn baan heeft opgezegd, huis te koop heeft gezet en ervandoor gaat. Al mijn klanten zijn hier mee bezig, de mensen waar ik contact mee heb reizen veelal en hierdoor lijkt het net of ‘iedereen’ alles heeft opgegeven, de schepen achter zich verbrand en gaat reizen.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 100x tips voor startende en gevorderde reisblogs

Alles opgeven of hybride reizen?

Maar, is alles opgeven de enige manier? Of is een hybride manier van reizen ook een optie?Voor veel mensen zal het rust geven: alles opgeven en weer door met het leven. Geen openstaande hypotheken, geen banden met werkgevers; de wereld ligt dan aan jouw voeten. Maar lang niet iedereen voelt zich hier prettig bij. En dan heb ik goed nieuws voor je: je bent niet alleen een avonturier als je alles opgeeft. Je bent net zo goed een held als je voor een hybride vorm van reizen kiest waardoor jij gelukkig wordt.

Want niet om het een of ander; maar dat is een beetje het doel van ons bestaan hier he: dat we ons een beetje zinvol en plezierig gedragen. Het leven is te kort om structureel stress te voelen. Sterker nog: wetenschappelijk is bewezen dat met veel stress jouw leven nog korter duurt.

Lees ook: 10 manieren hoe Digital Nomads online geld verdienen

Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?
Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?

Wat ik bedoel met een hybride vorm van reizen?

Geen zwart of wit. Gewoon reizen wanneer je wilt en in een huis zijn wanneer je wilt. Keuzevrijheid noem ik dat. Zelf de keuze kunnen maken waar je het liefst wilt zijn; dat pas vrijheid. Natuurlijk; het lucht onwijs op als je ‘nergens’ aan vast zit. Maar geloof me; er komt een moment dat je je realiseert dat vrijheid niet zit in de afwezigheid van beperkingen, maar in de aanwezigheid van zelfgekozen beperkingen. Voor veel mensen is alles opgeven de enige optie omdat zij anders de financiën niet hebben om te gaan. De overwaarde van het huis kan hun een goed kapitaal verschaffen waardoor zij wel de reis kunnen maken. Prachtig uiteraard!

Lees ook: Hoe spaar je voor een Wereldreis? | Sparen in 12 stappen | Handleiding

Maar niet iedereen zal zich hier ‘safe’ bij voelen. Er komt een keer een moment dat de bodem in zicht is van de spaarpot. Wanneer je dat op kunt vangen door jouw eigen online bedrijf dan kun je die keuzevrijheid toepassen. Reizen wordt dan geen doel op zich, maar is een middel om het door jou gewenste leven te leiden.

Hoe je zo’n digital Nomad leven start? Lees het hier.

Voor- en nadelen van alles opgeven

Alles opgeven en alle schepen achter jou verbranden heeft een aantal voordelen:

  • Het geeft rust in jouw hoofd
  • Het biedt financiele mogelijkheden
  • Jouw toekomst ligt volledig open en zal 100% een andere kant op gaan dan het nu deed

Nadelen zijn:

  • Het kan onrust geven in jouw hoofd
  • Het heeft beperkte financieel mogelijkheden
  • Jouw toekomst ligt geheel open

Zie je waar ik naartoe wil; alles heeft voor en nadelen. Het is maar net wat jij gelooft. Waar jij in gelooft.

Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?
Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?

Hybride reizen is vaak duurzamer

Je houdt een aantal (zelfgekozen) banden met jouw huidige bestaan en creëert een aantal nieuwe wegen. Zo kun je bijvoorbeeld een huis aanhouden wat je gaat verhuren als je er niet bent. Hierdoor kun je een inkomstenstroom creëren en is jouw kapitaal niet verzilverd. Tevens heb je een ‘nood-opvang’. (Mits het huurcontract dit toelaat). Je kunt ook jouw huidige werk ‘meenemen’. Soms is een werkgever zo stom nog niet om jou te laten gaan omdat je graag remote wil werken: bespreek het eens! Dat geeft je wat minder slapeloze nachten als jouw inkomen verzekerd is.

Lees ook: 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst

Heb je nu geen werk wat remote kan, denk dan eens aan nu al starten met een eigen bedrijf wat je onderweg kunt doen. Je creëert dan momentum en benut de tijd dat je nu nog thuis bent. En als je dit consistent doet, heb jij tegen de tijd dat je gaat reizen een tof bedrijf wat jouw inkomen, waar je ook bent, genereert.

Online training voor Digital Nomads
Online Training: Missie - NoMadness In My Bus
4.5
€ 99,00

Werken waar je wilt, werken wanneer je wilt: die keuzevrijheid is pure vrijheid en onbetaalbaar!

Ontdek wat jouw missie is en leer hoe je daar een bedrijf mee kunt starten wat jou zingeving gaat brengen en een inkomen waarmee jij jouw gewenste leven kunt gaan leiden.

Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Hybride reizen is duurzamer omdat het vaak wat langer voorbereid is. Je neemt meer tijd om de mogelijkheden te onderzoeken en die uit te werken. Maakt dat een betere weg? Nee, zeker niet.

Nogmaals: het enige doel van het leven is jouw leven beleven. En doe dat zinvol en op een manier die jou past. Hou je van schepen verbranden: weg met al die ‘ballast’ dan! Wil je keuzevrijheid houden: kies dan de hybride versie en bewaar een aantal ‘beperkingen’ die jou zullen dienen in jouw nieuwe levensstijl.

Geniet ervan en sluit je aan bij deze mooie community vol met ‘vrije geesten’.

Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?
Reizen en werken | Alles opgeven, of hybride reizen?

Liefs, Liesbeth, NoMadness In My Bus

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link