Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » Van wereldreis naar camperreis | Maak kennis met Reisstel.nl

Van wereldreis naar camperreis | Maak kennis met Reisstel.nl

Alles opgezegd voor het avontuur

Hi, wij zijn Erik (30) en Lisa (30), in 2018 hebben wij 3 maanden door Zuid-Amerika gereisd. Hier raakten wij besmet met het reisvirus. De 2 jaar die daarop volgde hebben wij gespaard, gespaard, gespaard en ons voorbereid op een onvergetelijke wereldreis. We zegden onze banen op, we verkochten ons huis in Bussum en schreven ons uit bij de Gemeente. Zo veranderden wij binnen no-time van een carrière gedreven stel, met een leuke hoekwoning. In een reislustig stel zonder ‘vaste woon-of verblijfsplaats’. Dit is voor ons hét moment om de wereld te ontdekken.

Paradijselijk leven in Sri Lanka

In januari van dit jaar kochten we een enkeltje Bangkok, vanwaar we al snel in Sri Lanka terecht kwamen. Palmbomen, hagelwitte zandstranden, prachtige blauwe zeeën, zwemmen tussen de schildpadden. Er volgden surflessen waarna we zelf op zoek gingen naar verlaten baaitjes om onze nieuwe skills in de praktijk te brengen. We sliepen in een tent op het strand om ’s ochtend wakker te worden van de schreeuwende apen en het gezang van vogels.

Lees ook: 8x de mooiste dingen die je gezien moet hebben in Sri Lanka

Sinhalese bruiloft

Na een ochtendduik werden de kokosnoten uit de bomen gehakt. Een heerlijke verfrissing na een intensieve pot beachvolleybal met de locals. Het voelde voor ons als het paradijs op aarde en we konden hier dan ook bijna niet vertrekken. Inmiddels hadden we een leuke band opgebouwd met de eigenaar van het resort waar wij verbleven. Hij nodigde ons uit voor de bruiloft van zijn broer 4 weken later. Lisa zei al volmondig ja, voordat Erik zijn bezwaren op tafel kon leggen. We waren immers al 4 weken in Sri Lanka en er was nog zoveel moois te zien buiten Sri Lanka.

De familie van de bruidegom vond het zo leuk dat wij naar de bruiloft wilden komen dat ze ons 3 dagen voor de bruiloft al in huis wilden nemen. Zo gebeurde het dat wij op het platteland van Kandy aan het repeteren waren voor een surprise dance. Voor het bruidspaar, en niet te vergeten, de 500 andere gasten. Laten we het zo zeggen, het was voor iedereen een unieke avond.

Al met al een onvergetelijke ervaring. De gastvrijheid, warmte en openheid waren voor ons uniek en onbeschrijfelijk.

Lees ook: Volg ‘Wie is de Mol?’ naar Sri Lanka!

Weer naar huis vanwege het Coronavirus

De dagen na de bruiloft veranderde de ‘Corona situatie’ in Sri Lanka angstaanjagend snel. Wij dachten in eerste instantie de Corona pandemie in Sri Lanka uit te kunnen zitten. Helaas moesten we toch een ticket terug boeken. Alle hostels werden gesloten en ’s ochtends stond de politie voor de deur om te controleren of we nog wel ‘thuis’ waren. Een week later landen we veilig in Amsterdam, nog geen 10 weken nadat we alles achter ons hebben gelaten.

Nieuwe start: Reisstel.nl met camper Fred

In de periode thuis hebben we besloten Reisstel.nl als bedrijf op te zetten, een camper te kopen en nieuwe plannen te maken. Zo konden we 4 maanden later weer op pad, dit keer met onze Camper Fred. We weten niet hoe het loopt met Corona, maar wij zijn gelukkig en beleven elke week weer nieuwe avonturen. We leven wat dat betreft met de dag!

Uitnodiging vanuit Italië

Wij twijfelen uiteraard geen moment en zeggen direct ja. We gooien onze koffie achterover, pakken onze camper Fred in, en vertrekken. We zijn zojuist uitgenodigd door onze Italiaanse vriend Matteo op het landgoed van zijn ouders net buiten Asti in het hart van Piëmont. Zij willen ons de komende week graag onderdompelen in het ‘echte’ Italiaanse leven. Een droom komt uit.

Lees ook: Wereldwijs: De veiligste en gevaarlijkste landen in Europa

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot snel.

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Reisstel

FULLTIME REISSTEL
Dutch travelcouple Erik & Lisa
Europe vanlife with Fred ?
Sold our house and quit jobs for adventure
Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link