WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Spanje » Lekker eten in L’Estartit | Betaalbare restaurants aan de Costa Brava

Lekker eten in L’Estartit | Betaalbare restaurants aan de Costa Brava

L’Estartit is een mooie en levendige badplaats aan de Costa Brava van Spanje. Rond het centrum en langs de boulevard kun je heerlijk uit eten voor een betaalbare prijs. In deze blog geef ik je de lekkerste tips!

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

O’Malleys

O’Malleys (locatie hier) is een Ierse pub bij de haven van L’Estartit. De sfeer is als in een pub, gezellig en chaotisch. Probeer hier de witte sangria, deze is heerlijk! Ook de kipsaté, spareribs, zalm en broodjes zijn erg lekker. Je eet en drinkt hier voor zo’n 20 euro per persoon. 

Old Ambiant

De Old Ambiant (locatie hier) ligt aan de rand van het centrum van L’Estartit. De naam zegt het al, de inrichting doet wat oud Texaans aan en heeft een fijne sfeer. Dit tapas restaurant wordt gerund door Nederlanders. Je kunt hier heerlijk tapas eten en sangria drinken voor nog geen 40 euro met z’n tweeën! 

Tapas bij Old Ambiant
Tapas bij Old Ambiant | L’Estartit aan de Costa Brava

Lees ook: Costa Brava in Spanje | Zoveel meer dan alleen een feestbestemming

La Cerveseria

Prima burgerrestaurant met lekkere burgers, broodjes, salades en natuurlijk bier. La Cerveseria (locatie hier) heeft een groot buitenterras en zon tot aan het begin van de avond. Een burger of salade kost zo’n 7 euro en een biertje 3 a 4 euro. La Cerveseria vind je vlakbij de haven. 

Alba Restaurante

Alba Restaurante (locatie hier) ligt aan de Plaça de l’Església. Het was niet zo druk in het restaurant waardoor we snel geholpen werden. Het brood met aioli was heerlijk, maar die proef je de volgende ochtend nog. Ze hebben hier allerlei paella’s en voor ieder wat wils! Voor 30 euro eet je hier prima met twee personen. 

Paella bij Alba Restaurante
Paella’s bij Alba Restaurante | L’Estartit aan de Costa Brava

Il Gelatone

Il Gelatone (locatie hier) is een Italiaans restaurant, voor wanneer je de Spaanse tapas een keer zat bent. De pizza’s en pasta’s zijn heerlijk en natuurlijk kan de tiramisu niet ontbreken. Een hoofdgerecht kost onder de 10 euro, de toetjes zijn in vergelijking wel wat prijzig. 

Vergeet niet een kijkje te nemen op de binnenplaats, je zult je verbazen!

Bonus: El Cafe de la Placa in Torroella de Montgri

Oke, dit cafe zit niet in L’Estartit, maar is zeker de moeite waard om naartoe te gaan vanuit L’Estartit. El Cafe de la Placa (locatie hier) zit op een plein, Placa de la Vila, midden in Torroella de Montgri. De burgers zijn zijn heerlijk! En dat terwijl ik helemaal niet van burgers houd. Vergeet ook niet de Iberian ham kroketjes te bestellen, nog nooit zulke lekkere kroketjes gehad! 

De burgers en broodjes kosten rond de 7 euro. 

Geitenkaas burger bij El Cafe de la Placa
De burger bij El Cafe de la Placa | L’Estartit aan de Costa Brava

Meer tips?

Wil je meer doen dan alleen maar eten en drinken in en rond L’Estartit en Torroella de Montgri aan de Costa Brava? Lees dan de tips in mijn andere blog!

Lees ook: L’Estartit en Torroella de Montgri aan de Costa Brava | Wandeltips en bezienswaardigheden

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link