WERELDREIZIGERS.NL

17.7K Followers

Home » Wereldwijd » Vijf manieren waarop reizen je laat groeien in persoonlijke ontwikkeling

Vijf manieren waarop reizen je laat groeien in persoonlijke ontwikkeling

Reizen is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Sinds het begin der tijden zijn onze hersenen namelijk bedraad om kennis te vergaren en te evolueren. En hoewel school dé plek is om je academische kennis te verbeteren, doet het niet veel als het gaat om het leren van andere vaardigheden zoals je aanpassingsvermogen, out-of-the-box denken en jezelf als persoon leren kennen.

Niet leren, maar ervaren

Jezelf ontdekken en je vaardigheden verbeteren is iets dat je alleen moet doen, zonder dat scholen en academies je de weg wijzen. En als het gaat om activiteiten die je leven kunnen verbeteren, is reizen misschien wel de meest verrijkende. Of het nu gaat om de plaatsen die je ziet, de mensen die je ontmoet of het feit dat je uit je comfortzone moet treden, reizen biedt een aantal waardevolle levenslessen in persoonlijke ontwikkeling die noch school, noch enige academie kan bieden. Dat komt simpelweg omdat je deze dingen ervaart in plaats van er alleen maar over te leren of erover te praten.

Reizen is leuk en kan soms zelfs oppervlakkig lijken, maar alleen voor degenen die het grotere geheel niet willen zien. Het is tenslotte wat je er van wilt maken. Als je nog steeds twijfelt, we schreven eerder al een zeer populair artikel met 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst.

Leer je aanpassen een veranderingen

Ze zeggen dat verandering het enige constante in het leven is, en reizen draagt ​​bij aan dit geloof. Zelfs als je een reisplan tot op de letter volgt, is de kans groot dat je een aantal onvoorspelbare situaties zult ervaren.

Aanpassen aan veranderingen voor persoonlijke ontwikkeling - Vertraging hebben
Aanpassen een veranderingen – Vertraging hebben

Misschien is er een storm die iedereen overrompelde en het luchtverkeer verpestte, waardoor je je vakantie moet verlengen. Wat kun je eraan doen? Je kunt gestrest raken en angstig worden, of je kunt het feit accepteren dat er dingen zijn die je niet onder controle hebt en gewoon verandering omarmen. Ga naar dat museum waarvan je dacht dat je er geen tijd voor had, of naar dat concert waar je gisteravond zojuist van gehoord hebt!

Lees ook: Kalm en positief blijven tijdens je Wereldreis | 6 Tips

Reizen leert je hoe je kunt stoppen een control-freal te zijn. Reizen laat je verandering als een normaal onderdeel van het leven zien, en dat je verandering kunt accepteren. Verandering kan tegenslagen veroorzaken, maar tegenslag is de wortel van evolutie, dus wat is een betere manier om jezelf te laten evolueren in je persoonlijke ontwikkeling dan door verandering te accepteren?

Culturele verschillen omarmen

Hoe ruimdenkend je ook bent, er zal uiteindelijk een culturele schok optreden als je naar het buitenland reist. Meestal is de belangrijkste reden dat het gebeurt de manier waarop bepaalde steden of plaatsen in de media worden geportretteerd.

Neem het voorbeeld dat de BBC in 2006 onder onze aandacht bracht, toen een groep van 12 Japanse toeristen een zenuwinzinking kreeg na een bezoek aan Parijs als gevolg van een culturele schok. Parijs wordt vaak afgeschilderd als een romantische stad, bijna dromerig, maar de realiteit ervan is niet zo perfect zoals je in films zult zien. Er zijn daklozen op straat, protesten en stakingen komen vrij vaak voor, en de metro is net zo druk en stinkt als in elke andere grote stad.

Parijs is vaak niet wat je denkt - werk aan je persoonlijke ontwikkeling
Parijs

Naarmate je begint te reizen, zullen culturele verschillen steeds minder verrassend worden en zul je leren culturele shocks te accepteren als een normaal onderdeel van het leven. Goede en slechte dingen gebeuren waar je ook gaat, en een van de belangrijkste dingen die u tijdens het reizen zult leren, is dat we niet allemaal hetzelfde zijn. We hebben verschillende gewoonten, denkwijzen en zelfs gezond verstand betekent niet voor iedereen hetzelfde.

Nieuwe mensen ontmoeten

Reizen opent je voor talloze mogelijkheden, waaronder het vinden van nieuwe mensen en het maken van vrienden. Vooral als je alleen reist, zal het ontmoeten van mensen op de meest onwaarschijnlijke plaatsen een gevoel van comfort en voldoening geven. Dat wil niet zeggen dat je alles wat een vreemdeling je vertelt moet vertrouwen, maar houd een open geest en bedenk dat er een mogelijkheid is dat ze in levenslange vrienden kunnen veranderen.

Nieuwe vrienden maken
Nieuwe vrienden maken

Als het je lukt om uit je comfortzone te komen en nieuwe mensen te ontmoeten met een open hart en geest, kun je eindigen met meer dan alleen een penvriend. Je weet nooit wanneer je je toekomstige zakenpartner, baas of zelfs hoogleraar kunt ontmoeten.

Reizen heeft zijn unieke manier om een ​​gevoel van openheid in ons op te wekken. Als we het omarmen, stellen we onszelf open voor de mogelijkheid om sterke banden te vormen die een leven lang meegaan. Iedereen die je ontmoet, kan je iets leren, als je bereid bent om te leren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je een nieuw perspectief krijgt op onderwerpen waarvan je dacht dat je er alles van wist.

Automatische piloot uitschakelen

Of we het nu willen toegeven of niet, we draaien ons leven op de automatische piloot. Word wakker, sta op, poets je tanden, ontbijt, rijd naar kantoor, neem een pauze, ga terug van het werk, neem een ​​douche, eet avondeten, ga slapen – dit is het dagelijkse ritueel voor de meesten van ons. We leren om dit te doen zonder dat onszelf op elke afzonderlijke taak hoeven te concentreren. De automatische piloot staat persoonlijke ontwikkeling in de weg, zonder dat we het doorhebben.

Op de automatische piloot naar kantoor
Op de automatische piloot naar kantoor

Reizen kan je helpen de automatische piloot uit te schakelen en opnieuw te leren hoe je dingen bewust kunt doen. Je kunt niet dezelfde dingen blijven doen die je thuis deed als je wakker wordt in een gezellig hotel in bijvoorbeeld IJsland. Je bent klaar om nieuwe ervaringen te omarmen, bewust beslissingen te nemen, en je voelt je nieuw leven ingeblazen zodra je de eentonige cyclus van het dagelijks leven doorbreekt.

Leer nieuwe dingen over jezelf

Degenen die reizen, stellen zich gewillig bloot aan het leren van iets nieuws. Als je nieuwe culturen leert kennen, zul je persoonlijke ontwikkeling en creativiteit gaan ervaren op een manier die je toen nog niet had. Dit kan nieuwe interesses opwekken en je openen om nieuwe vaardigheden en capaciteiten te leren, of gewoon om jezelf beter te leren kennen.

Misschien dacht je dat je je kalmte nooit zou kunnen bewaren als je verdwaalt in een grote stad als Kuala Lumpur, of zelfs de moed verzamelde om de weg te vragen. Als je echter wanhopig probeert de volgende trein te halen en je hebt geen flauw idee waar het dichtstbijzijnde metrostation is, dan begint je instinct. Je zult de moed krijgen om met mensen te praten, of zelfs leren om een metrokaart te lezen in minder dan 3 minuten, en dit zal bewijzen dat je meer bent en kunt dan wat je jezelf laat geloven.

Wereldreizigers

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

Copy link