WERELDREIZIGERS.NL
Tulpenvelden in Nederland
Home » Europa » Nederland » Waar vind je de mooiste tulpenvelden in Nederland? | 6 locaties

Waar vind je de mooiste tulpenvelden in Nederland? | 6 locaties

We reizen naar de meest verre landen om mooie bezienswaardigheden te zien, maar wist je dat je voor prachtige, kleurrijke beelden niet ver hoeft te zoeken? Nederland staat wereldwijd bekend om haar tulpen. Ondanks het feit dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt, en dus niet uit Nederland, kan het op de een of andere manier toch niet ‘Hollandser’. In de maanden april en mei kun je de tulpenvelden bezichtigen in meerdere plekken in Nederland. We laten je in dit blog weten waar je moet zijn.

Lees ook: Bezoek aan de Kinderdijk molens | Unesco Werelderfgoed

Wanneer tulpenvelden in Nederland bezoeken

Meestal staan de tulpenvelden in de laatste 2 weken van april tot eerste 2 weken van mei in bloei. Het hangt van de weersomstandigheden af of het een ‘vroeg seizoen’ of een ‘laat seizoen’ zal zijn. Maar, wanneer je de laatste 2 weken van april aanhoudt, dan is de kans groot dat je goed zit. In mei worden de tulpen geknipt en zijn ze klaar om verkocht te worden aan markten, bloemenzaken, supermarkten. Daarnaast worden ze ook geëxporteerd naar Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Tulpenvelden in Nederland

1. Keukenhof in Lisse

In de omgeving van Keukenhof in Lisse zijn in deze periode meer dan 7 miljoen bloembollen te zien. Daarom wordt deze streek ook de bollenstreek genoemd. Niet gek dat Keukenhof de eerste plek is die in je op komt als je denkt aan vele tulpenvelden. De hashtag #keukenhof is in 2019 zo’n 459.000 keer gebruikt. De locatie werd bezocht door 1,5 miljoen mensen uit wel 100 landen in 8 weken tijd. 2019 werd daarom een recordjaar. Overigens komt dat neer op gemiddeld zo’n 25.500 bezoekers per dag. En dan hebben we het nog niet eens over alle vervoersmiddelen die bij deze mensen horen en dus in deze streek rond rijden. Vreselijk als je het ons vraagt. De situatie is nu natuurlijk anders. Corona heeft zo ook z’n voordelen (positive thinking :)). Dus wellicht is nú dé tijd om Keukenhof eens te bezoeken als Nederlander. In het stuk tussen Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom vind je de meeste tulpenvelden in Nederland. De velden liggen niet ver uit elkaar, dus je kunt dit prima met de fiets doen. In de omgeving kun je fietsen huren.

Lees ook: Toerist in Nederland | De mooiste plekken voor de zomervakantie

Fietsroute langs de tulpenvelden rondom Keukenhof

De VVV in Lisse raadt de volgende uitgestippelde fietsroute aan. Het is een afstand van 37 kilometer waar je langs de tulpenvelden fietst. De knooppunten zijn: 91 – 29 – 49 – 40 – 28 – 13 – 12 – 17 – 16 – 15 – 44 – 11 – 48 – 47 – 86 – 43 – 42 – 69 – 75 – 74 – 59 – 58 – 55 – 57 – 38 – 30 – 91.

Tulpenvelden in Nederland

Wist je dat de tulp in bijna alle kleuren van de regenboog is? Rood, roze, geel, oranje, paars, groen, maar zelf ook in het wit. Ook zijn er meerkleurige soorten tulpen.

Wereldreizigers.nl

2. Noordoostpolder

In Flevoland (rondom Emmeloord) vind je zo’n 2000 hectare aan tulpenvelden. Met zo’n 100 kilometer kun je hier de langste route in Nederland afleggen. Het is dan ook aan te raden om dit met de auto te doen. Bij het tulpeninformatiecentrum kun je meer informatie krijgen over de route en tevens is dit het startpunt. Uiteraard kun je ook vooraf informatie vragen bij het lokale VVV kantoor.

Lees ook: Weekendje weg Waddeneilanden | Erop uit in eigen land!

3. Kop van Noord-Holland

Met de kop van Noord-Holland bedoelen we het gebied ter hoogte van Schagen en Medemblik. Dit gebied staat bekend omdat je hier de grootste aaneengesloten velden kan vinden en daarom één van de beste plekken om tulpenvelden in Nederland te spotten.

Weet dat alle tulpenvelden privé eigendom zijn, dus gedraag je netjes. Vraag om toegang en pluk géén tulpen. Dit is voor de boer een belangrijke bron van inkomsten.

Wereldreizigers.nl

4. Goerree Overflakkee

Wanneer je niet van toeristische trekpleisters houdt (wie wel eigenlijk?!), dan is Goerree Overflakkee the place to be! Op dit eiland vind je misschien wel de mooiste tulpenvelden van Nederland. Er zijn 3 fietsroutes van 38, 48 en 49 kilometer.

Fietsroute langs de tulpenvelden in Goerree Overflakkee

  • 48 kilometer fietsroute met startpunt Middelharnis: route vanaf fietsknooppunt 75 naar 74 – 85 – 86 – 87 – 88 – 92 – 93 – 94 – 87 – 88 – 89 – 82 – 83 – 75.
  • 38 kilometer fietsroute met startpunt Middelharnis: route vanaf fietsknooppunt 75 naar 83 – 84 – 89 – 82 – 81 – 80 – 79 – 78 – 46 – 77 – 47 – 76 – 75.
  • 49 kilometer fietsroute met startpunt Stellendam: route vanaf fietsknooppunt 64 naar 65 – 73 – 76 – 47 – 77 – 44 – 79 – 78 – 46 – 44 – 77 – 47 – 43 – 72 – 66 – 65 – 64.
Tulpenvelden in Nederland

5. Laag Holland

In het gebied ten noorden van Amsterdam ligt ‘Laag Holland’ met onder andere de Beemster en de Zaanstreek. Hollandser ga je het niet krijgen, want je kunt hier ook de molens bezichtigen.

Lees ook: Volendam en Marken | De leukste dorpjes voor een dagje uit in eigen land!

6. Groningen

Ook in Groningen kun je tulpenvelden zien! Je kunt het niet vergelijken met bovengenoemde gebieden, maar wanneer je in het noorden van Nederland woont, is Groningen een prima locatie. Je vind de tulpenvelden rondom Kloosterburen, Wolendorp en Uithuizermeeden.

Tulpenvelden in Nederland

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
♥️ Travel addicts from #netherlands
? Chasing adventures & creating memories
? Home, dreaming where to go next
✉️ [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Ilse & Nick

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link