WERELDREIZIGERS.NL
indonesia travel news
Home » Reisnieuws » Yes! ? Bali praat met Nederland voor toelaten toeristen in juli 2021

Yes! ? Bali praat met Nederland voor toelaten toeristen in juli 2021

REISNIEUWS – 14 mei 2021: Indonesische president Jokowi liet in maart dit jaar nog weten dat Bali tot april 2022 gesloten zou blijven voor toeristen. Daar kwam de president kort daarna op terug. Kort daarna liet de president namelijk weten dat Bali alsnog open gaat voor toeristen in juli dit jaar, voor een select aantal landen. De vraag was alleen, welke landen? Daar is nu halverwege mei meer duidelijkheid over verschaft. Nederland behoort tot een select groepje landen welke mogelijk in juli alweer toegelaten wordt in Bali.

Lees ook: Wonen in Bali | De huidige situatie, lege straten en corona regels

UPDATE 24 mei 2021: Bali ligt nog steeds op schema om in juni / juli open te gaan voor toeristen. We hebben het originele nieuwsbericht geüpdatet.

Lees: Bali toch in juli 2021 open voor toeristen voor meer informatie.

Reisbubbels met een select groepje landen

Minister van Toerisme en Creatieve Economie Sandiaga Uno zei dat reisbubbels zullen worden aangeboden aan landen die de verspreiding van het virus kunnen beheersen, een hoge vaccinatiegraad hebben en wederzijdse voordelen kunnen bieden aan het land.

Rijstvelden in Bali
Rijstvelden in Bali

De minister zei dat het land in gesprek is met Singapore, China, Zuid-Korea, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten over mogelijke versoepelingen waarmee hun inwoners sommige gebieden van Bali kunnen bezoeken, ook wel ‘groene zones’ genoemd.

Ook hebben Oekraïne en Polen naar verluidt hun interesse getoond om zich aan te sluiten bij de reisbubbel-overeenkomst die een aantal bezoekers via chartervluchten garandeert.

“Het vaccineren verloopt spoedig op Bali. De heropening van het toerisme zal weer op gang worden gebracht wanneer ten minste twee miljoen inwoners zijn ingeënt.” Zei de minister, die denkt dat dit medio juli een realiteit kan zijn.

Lees ook: Reisadvies update: deze landen gaan per 15 mei weer op groen of geel

Eind mei meer duidelijkheid

De Indonesische president heeft aangegeven de vaccinatie-situatie en besmettingsgraad op Bali nauwlettend in de gaten te houden en eind deze maand met uitsluitsel te komen. Ook spelen er andere factoren mee, zoals de vaccinatie-situatie en besmettingsgraad in de landen die nu op de lijst staan voor mogelijk toelating tot Bali.

Nu Nederland een flinke inhaalslag aan het maken is met de vaccinaties in het land, hopen we dat het aantal besmettingen langzaam verder zakt zodat er deze zomer eindelijk weer afgereisd kan worden naar het prachtige Bali.

Bron: The Bangkok Post

Reisroute door Bali in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Kun je niet wachten om naar Bali te vertrekken? Lees dan onze uitgebreide reisroute door Bali met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden door hieronder op de foto te klikken.

Lees ook: Reisroute door Bali in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

2 comments

  • haha Conny, daar kun je zomaar eens gelijk in hebben! We gebruiken doorgaans altijd onze eigen foto’s bij reguliere blogs, maar bij nieuwsartikelen komen de fotoś vaak mee met het persbericht of worden een stock foto’s gebruikt. Het lijkt er inderdaad op dat het in die foto Vietnam betreft!

  • Aan de klederdracht te zien is de foto “Rijstvelden in Bali” hierboven toch echt genomen in Vietnam, hihi

Translate »
Copy link