WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Kroatië » Camperreis door Kroatië | De ultieme route + plekken om te wildkamperen (video)

Camperreis door Kroatië | De ultieme route + plekken om te wildkamperen (video)

Er zijn maar weinig landen die zoveel variatie te bieden hebben als Kroatië. Met een 1.800km lange kust, 1200 eilanden en 2.500 zonne-uren per jaar is het dan ook de ideale bestemming voor een camper-roadtrip. In deze blog nemen we je mee in onze camperreis door Kroatië met onze route, leuke plekken om te bezoeken en plekken om te wildkamperen.

Blije koppies op de top van de Vojak berg, het hoogste punt van Istrië, tijdens onze camperreis door Kroatië

Wildkamperen in Kroatië

Onze tip: ervaar het echte vanlife door op camperreis door Kroatië te gaan in het voor- of najaar. In het hoogseizoen kan uiteraard ook, reken dan wel op extra kosten voor overnachtingen op campings, want helaas is wildkamperen in Kroatië officieel verboden. En op de kosten wil je wel een beetje letten want voor je het weet ben je verslaafd aan #Vanlife.

Lees ook: 6 tips om geld te besparen op jouw camperreis + VIDEO

De ultieme camperreis door Kroatië (video)

In deze aflevering: De ultieme camper roadtrip Kroatië (te zien bovenaan deze pagina), zie je hoe het is om in 2,5 maand een camperreis door Kroatië te maken. Daarnaast zie je welke highlights je wilt bezoeken én welke toffe slaapplekken je niet mag missen tijdens je eerstvolgende Kroatië roadtrip!

Abonneer op ons kanaal: vind je het leuk en wil je dat meer mensen onze films zien? Help ons dan. Dat kan heel simpel door te abonneren op ons kanaal en een bericht achter te laten onder onze video’s. Dat maakt ze beter vindbaar en zijn wij je zeker dankbaar voor 🙂

Route camperreis Kroatië

Vanuit Amsterdam is het zo’n 1.400 km naar Kroatië. Prima tripje en vergelijkbaar met het rijden naar Spanje. Het voordeel van een camperreis door Kroatië is dat je het hele stuk niet in één keer hoeft te rijden, je hebt tenslotte je eigen bed bij je. En we kunnen je vertellen; het slapen op gekke plekken went zeker, als je het maar vaak genoeg doet. 😉

Istrië

Eenmaal de grens over start je op het schiereiland Istrië. Hier vind je oude romeinse steden, schattige bergdorpjes, meerdere beschermde natuurgebieden en geweldige lokale producten als olijfolie, truffels en wijn. Een bezoek aan Istrië is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het strand. Hier kenmerkt de lange kust zich door het helderblauwe water en de kleine kiezel strandjes. Vergeet dus niet je waterschoenen en snorkel set mee te nemen!

Istrië, Kroatië
Istrië, Kroatië

Bij het plaatsje Umag vind je de mooiste stranden van Istrië. Daarom hebben wij met de camper overnacht bij het plaatsje Lovrecica, Umag. Let op, wildkamperen in Kroatië mag officieel niet. Je loopt dus risico op een boete.

Coördinaten: 45.3883, 13.5331 (lat, Ing) N 45o 23’ 18’’ E 13o 31’ 59’’ (lat, Ing)
Een camperreis door Kroatië maakt het mogelijk om op vele verschillende plekken te overnachten
En elke dag een andere achtertuin te hebben!

Wij vinden tijdens onze slaapplekken met de app Park4Night, door in te zoomen op Google maps satelliet of gewoon door één van de vele landweggetjes in te schieten.

Front Seat Stories | Wereldreizigers.nl
Slaapplekken vinden we met de Park4Night app
Slaapplekken vinden we met de Park4Night app
Onze Kroatië roadtrip start vanaf halverwege Augustus en eindigt in Oktober. Voornamelijk hoogseizoen dus.

Rovinj

We reizen langs het schilderachtige stadje Rovinj. Hier bezoeken we onze vrienden die daar in de buurt op een camping staan. Na de heerlijke vakantie samen en het onvergetelijke snorkel-avontuur tijdens ons boot tripje langs Rovinj, nemen we afscheid. Wij vervolgen onze Kroatië roadtrip en rijden door naar de grootste stad op het schiereiland Istrië; Pula.

Rovinj
Rovinj

Pula

De stad Pula voelt door de vele Romeinse bouwwerken en het Amfitheater erg Italiaans aan. Daarbij domineert het Amfitheater het straatbeeld en dat mag ook want het is een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. We parkeren Petje op een parkeerplaats van een winkelcentrum tegen de stad aan en pakken de fietsen om een rondje door de stad te maken om alle hoogtepunten van Pula af te vinken.

Pula
Pula

Vojak, Ucka Natuurpark

We vervolgen onze Kroatië roadtrip naar onze laatste stop van Istrië, het Ucka natuurpark. Hier staat een toffe hike op de planning, namelijk naar het hoogste punt van heel Istrië; de 1400 meter hoge Vojak berg. Want vanaf de top heb je een prachtig 360 graden uitzicht en met een beetje geluk zie je vele eilanden, de stad Venetië en zelfs de toppen van de Italiaanse Dolomieten.

Vojak, Ucka Natuurpark
Vojak, Ucka Natuurpark

Zoals je in de YouTube film kon zien ging het bij ons ging uiteraard weer volledig mis tijdens deze hike.. We raden aan om je iets beter voor te bereiden dan wij… Haha, of zou jou dit ook overkomen?

Vanuit bijna elk plaatsje aan de Opatija Riviera beginnen er wandelpaden naar de top van de berg. Dit zijn vaak ook perfecte plekken om met de camper te overnachten en letterlijk aan het begin van de wandelroute wakker te worden!

Lees ook: Hoogtepunten van Kroatië | Reisroute voor auto, motor, caravan of camper!

Plitvice

In onze YouTube film krijg je een aantal belangrijke Tips van Pet over het nationaal park Plitvice. Wij vonden, via onze favoriete app, een verlaten camperplaats wat een prima plek was om een nachtje te staan en de volgende morgen vroeg nog maar een paar kilometer te hoeven rijden om vroeg in het park te zijn.

Nationaal park Plitvice
Bezoek buiten het hoogseizoen!

Gospic

Tip van Pet: Omdat we in het hoogseizoen reizen werden we de drukte af en toe een beetje zat. En een goeie tip is dan om het binnenland in te rijden opzoek naar niet toeristische plekken. Hier liggen voornamelijk de echte camper-pareltjes waar je een paar dagen tot rust kan komen. En dat doen we dan ook voordat onze Kroatië roadtrip doorgaat richting het zuiden. En worden we verrast met een leuk bezoek..

Ons camper plekje
Ons camper plekje

Volgende highlights in blog 2 Kroatië

In onze volgende blog delen we de overige highlights die we bezoeken tijdens onze camperreis door Kroatië. We hebben zoveel gezien en meegemaakt dat de YouTube film ook in tweeën is geknipt! Veel plezier met deel 1, laat ons weten wat je ervan vindt en als je nog vragen hebt dan weet je ons te vinden! 

En wil je ons een beetje steunen? Abonneer dan op ons kanaal, daarmee help je ons groeien. Thanks en tot de volgende!

Front Seat Stories | Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Front Seat Stories

Marc & Loes | Front Seat Stories ?✨
❌ Fulltime #VanlifeEuropa
❌ In onze zelfgebouwde camper genaamd Petje reizen wij door Europa
❌ YouTube film-makers bezig met de serie 'Onderweg naar Turkije'

Hoi! Wij zijn Marc & Loes. In onze zelfbouw bus genaamd ‘Petje’ rijden wij door Europa en maken we de meest gave dingen mee. We zijn onderweg naar Turkije en leggen dit maar al te graag vast om jou een plekje op onze voorstoel te geven. Onder de naam Front Seat Stories delen wij op YouTube en Instagram onze avonturen om te inspireren en vooral ook te entertainen. Dus stap in, gordels om en geniet lekker mee!

6 comments

  • Haha zo herkenbaar, blind naar een P4N plekje rijden, ook wij kwamen met zweet in de bilnaad ternauwernood via een akelig grindpad terug op de normale weg.

  • Hi Janice, Wat een mooi compliment, dankjewel! 🙂 Zullen vast ook herkenbare plekken in zitten? Prachtig en divers land dus zelfs in 2,5 maand geen moment verveeld! Deel 2 komt nog online dus wellicht vind je ook daar leuke en nieuwe tips, voor als je komend jaar terug gaat. Waren jullie er met de camper?

  • Ha Wouter, leuk om te lezen dat je het als inspiratie voor je reis gaat gebruiken! Al eens in Kroatië geweest met de camper? Heb je de film ook bekeken? Deel 2 komt nog uit dus ook het vervolg van de route kan je toevoegen aan je reis 😉 (aanrader!) Slovenië schijnt ook prachtig te zijn inderdaad! Die blijft nog op ons lijstje staan.

  • Heeeeeeerlijk! wat een geweldige video hebben jullie gemaakt. Wij waren er afgelopen zomer en dit neemt me echt helemaal terug. Ik denk dat we komend jaar nog maar eens keer moeten gaan want we hebben nog veel gemist zo te zien!

  • Leuke route, ideaal als inspiratie om deze zomer zelf met de camper richting Slovenië en Kroatië te reizen

Translate »
Copy link