WERELDREIZIGERS.NL
Home » Midden-Amerika » Mexico » Reizen met VW T3 buscamper (4) | Spaanse lessen, dolfijnen-tour en surfen in Puerto Escondido

Reizen met VW T3 buscamper (4) | Spaanse lessen, dolfijnen-tour en surfen in Puerto Escondido

Het einde van ons verblijf in Puerto Escondido in Mexico zit er op, dit betekent dat we weer achter de laptop mogen kruipen voor een verslag. Ik zou verwachten dat ik na drie weken op dezelfde plek niet veel nieuws meer te melden zou hebben. Toch waren onze laatste dagen een paar om niet te vergeten! We hebben onze Spaanse lessen erop zitten, gingen op stap, deden een dolfijnen-tour en namen surflessen in Puerto Escondido. Kortom: genoeg te vertellen!

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

De lessen Spaans

We hebben nu drie weken Spaanse les er op zitten, puur voor de lessen zou ik het niet erg vinden om nog één of twee weken langer te blijven. Je leert de taal snel. Op school leggen we de basis en vervolgens (op weg naar huis) oefenen we met een taxichauffeur, de ober/ serveerster, mensen van het hostel en iedereen die we tegenkomen.

Spaanse lessen in Puerto Escondido - Certificaatje binnen
Spaanse lessen in Puerto Escondido – Certificaatje binnen

Op stap

Maargoed, tijd om verder te gaan. Vrijdag hebben we ons certificaat in ontvangst mogen nemen en, jawel mijn grootste hobby, we zijn in de avond lekker gaan stappen met onze docenten. Dit was boven verwachting gezellig!

Helemaal naar de loesoe | Stappen in Puerto Escondido
Helemaal naar de loesoe | Stappen in Puerto Escondido

We gingen niet te laat naar huis, omdat de wekker om 5 uur ´s ochtend zou gaan voor een dolfijnen-tour, ook met een van onze docenten en tevens gids @Michelangeltourlifeguy. 

Dolfijnen-tour

Met een kleine drie uur slaap achter de rug, gingen we op pad! Als je bijna 30 bent (of in Dieke’s geval dit allang bent gepasseerd), gaat je dat niet meer zo gemakkelijk af. Dus een beetje brak, maar vol goede moed klommen we op de boot en gingen we het water op voor een tripje van drie uur, wat zeker de moeite waard bleek!

Ik denk dat we wel 100 dolfijnen hebben gezien, misschien hebben we sommige dubbel geteld…, Dieke heeft er nog even mee synchroon gezwommen, zeker 20 zeeschildpadden die af en toe komen bovendrijven en als kers op de taart op de terugweg nog 2 walvissen gespot naast de boot! Que Chido! Mexicaanse slang voor ‘cool’!

Zonsopkomst in Puerto Escondido
Zonsopkomst in Puerto Escondido

Surfen

De laatste surfles van Dieke ging echt top, ze had eindelijk de draai te pakken en pakte zo ongeveer iedere golf! Helaas werden natuurlijk nét deze dag geen foto’s gemaakt.

De laatste vrijdagmiddag was een beetje voor ons zelf. Dieke had ook nog op haar verlanglijstje staan om een middagje bij het lokale asiel te gaan spelen en helpen. En na 6 surflessen heb ik aardig de smaak te pakken, voor mij dus nog één surflesje om het af te leren 🤙. Dit werden uiteindelijk 2 uurtjes surfen, samen met mijn surfleraar. We waren met z’n tweeën, hij een plank, ik een plank en geheel autonoom golven🌊🏄 pakken of in de wasmachine belanden! Met wat tips, voor als ik zelf ergens een plank wil huren in the pocket, namen we afscheid. 

Mocht je ooit naar Puerto Escondido gaan en surfles willen nemen, kijk dan zeker eens bij Queonda surf. Neri is een jonge, gemotiveerde gast met genoeg ervaring en hij is zijn eigen surfschool aan het opbouwen.

Deze surferdude nam surflessen
Deze surferdude nam surflessen

Geheel volgens afspraak kwam Dieke later in de avond terug zonder hondje. Hoewel ik het niet zo erg had gevonden als ze er eentje had meegenomen, als je die lieve snoetjes ziet! Liever toch maar even wachten tot we de bus hebben… 

Verder hebben we nog een danslesje💃 meegepakt, een bandje bezocht, héél, héél veel gezweet (deze week was het knettertje warm en benauwd) en een laatste zonsondergang meegepikt…

zonsondergang puerto
zonsondergang Puerto

San José del Pacifico

Nadat we onze spullen hadden ingepakt gingen we naar San José del pacifico! Volgens google San Mateo Rio Hondo, evenals het gelijknamige dorpje 30 minuten verderop. Dit leidde nog even tot verwarring toen we de wandelroute gingen uitzoeken 😅. Een bergdorpje op 2300m hoogte dat bekend staat om de mooie natuur, rust en de rijke hallucinerende paddenstoelen cultuur. Het is nu echter niet het seizoen hiervoor. Om even tot rust te komen, af te koelen en een keer te slapen zonder muziek tot 2 uur ’s nachts. We waren even in de wolken! Letterlijk…

Hiking San José | San José del Pacifico
Hiking San José | San José del Pacifico

Hoewel het off-season is in San José, werden ons wel drugs aangeboden. In tegenstelling tot de rest van de reizigers in ons hostel, hebben wij het niet gebruikt.

Mushroom art | San José del Pacifico
Mushroom art | San José del Pacifico

Het doet me denken aan het moment tijdens ons avondje stappen in Puerto Escondido. Ik liep naar de wc liep en iemand vroeg ‘are you okay?’ en ik vrolijk antwoord yeah! Tot ik een paar tellen later bij het urinaal stond met iemand met een zakje wit poeder naast me. Bleek dat hij vroeg ‘You want cocaïne?’. Met een beetje achtergrond muziek klinkt dat ongeveer het zelfde, blijkt. Toen heb ik hem vriendelijk bedankt en gehouden bij een pilsje.

Nu door naar Oaxaca stad!

Oh! En weer bericht gehad van de rederij die het verschepen van onze camper regelt, dienstregeling is weer iets veranderd; Kareltje komt eerder aan 🥴.

Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (1) | Van droom tot werkelijkheid
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (2) | Eindelijk vertrekken!
Lees ook: Reizen met VW T3 buscamper (3) | La Punta en Chacahua, Mexico

Dieke en Rob

Vluchtgedrag?! wellicht.. wie gaat er nu met een gammel VW busje naar de andere kant van de wereld? Nou wij dus! Wij, Rob, Dieke 👫 en de VW Syncro camper 🚐 genaamd Karel de Grote (onze eerste bus heette Karel en je raad het al; deze is groter) kiezen ervoor om van Mexico 🇲🇽🌴 naar Uruguay 🇺🇾 te rijden en dat bevalt tot op heden, (bijna)helemaal top!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link